Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Ενημέρωση μαθητών Β' τάξης σε θέματα ΣΕΠ

Ο υπεύθυνος ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, κ. Ιωάννης Παπατόλιας, ενημέρωσε τους μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας σε θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες του ΚΕΣΥΠ αλλά κυρίως σε θέματα που αφορούν στα Επιστημονικά Πεδία, τις σχολές και τα τμήματά τους καθώς και στις προοπτικές απασχόλησης. Ο υπεύθυνος ΣΕΠ, ενημέρωσε επίσης τους μαθητές για το test επαγγελματικού προσανατολισμού το οποίο μπορούν να κάνουν στα γραφεία του ΚΕΣΥΠ, κλείνοντας ραντεβού στο τηλ. 2410 233.897 ή μέσω της ηλεκτρονικής δ/νσης: kesyplar@sch.gr. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών.
Η ενημέρωση έγινε στη βιβλιοθήκη του σχολείου με τη χρήση βιντεοπροβολέα και την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Β’ τάξης, ανά τμήματα. Έγινε συνεννόηση με τον υπεύθυνο ΣΕΠ και τη Δ/νση του σχολείου μας, για σχετική ενημέρωση και των μαθητών της Α’ τάξης σχετικά με τις κατευθύνσεις τις οποίες θα κληθούν να επιλέξουν στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Η ενημέρωσή αυτή θα γίνει εν ευθέτω χρόνω.

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Εεεεπ!

Καλοτάξιδοι, μικρά και μεγάλα παιδιά!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Διονύση: ευχαριστούμε, συνταξιδιώτες στο ίδιο καράβι

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.