Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Θεατρική παράσταση "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός", 2008, Απρίλιος

Απρίλιος 2008 και η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, μετά από πολύμηνες πρόβες, είναι έτοιμη να ανεβάσει τη θεατρική παράσταση-κωμωδία "Τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός". Ένα υπέροχο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και ο Μιχάλη Ρέππα.
Τι γίνεται λοιπόν όταν ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει πρέπει οπωσδήποτε να φέρει στον κόσμο ένα παιδί; Και αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να δικαιολογήσουν στον γερμανόφιλο ιδιοκτήτη του σπιτιού τους το γεγονός ότι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν έναν γερμανό στρατιωτικό γιατί στο σπίτι τους κρύβουν έναν νεαρό Εβραίο. Η θέση τους είναι δύσκολη, έρχονται τα πάνω κάτω και τελικά το φίδι από την τρύπα αναλαμβάνει να βγάλει ο νεαρός Εβραίος!

Η σχετική κορνίζα σε διάδρομο του σχολείου μαςΗ περίοδος όπου διαδραματίζεται η υπόθεση του έργου, είναι τα χρόνια της κατοχής. Εκεί, όπου οι ίδιες οι συνθήκες ζητάνε από τον άνθρωπο να υπερβεί τον εαυτό του μέσα σε χρόνια δύσκολα, να διατηρήσει την ανθρωπιά του, την ελπίδα για την ζωή και το χαμόγελό του. Ουσιαστικά το έργο ακροβατεί θα έλεγα πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, ανάμεσα στο τραγικό Σκηνκαι το κωμικό.

Μερικές σκηνές από το έργο

Τα υπέροχα …μωρά ήταν οι: Μάρω Ηλιοπούλου, Μαρία Μυλωνάκη, Κωνσταντίνος Μπόλιας, Βασίλης Σφήνας, Μαρία Τσιαφίτσα, Γιάννης Καραπάνος, Γρηγόρης Δήμου και στο ρόλο του ...πελαργού η συντονίστρια-καθηγήτρια φιλόλογος, κα Κλαίρη Βαλσαμοπούλου.

Περισσότερες φωτογραφίες με ένα κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.