Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Λάρισας "Αριστεύς"

Χτες, Τρίτη 7 Απριλίου 2009, δύο τμήματα της Α’ τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Δ. Ιωαννίδη φυσικό-Υποδ/ντή, Τρ. Τριανταφύλλου-μαθηματικό και Δ. Μπίκα-γυμνάστρια, επισκέφτηκαν το Αστεροσκοπείο Λάρισας "ΑΡΙΣΤΕΥΣ".Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Αστεροσκοπείου κο Χουϊνάβα σχετικά με τις παρατηρήσεις και τις δραστηριότητες του Αστεροσκοπείου, για τη συμμετοχή του σε διεθνή προγράμματα ενώ παρακολούθησαν βίντεο για τους δορυφόρους, έγινε επίδειξη του τηλεσκοπίου -παρατήρηση δεν κατέστη δυνατή λόγω συννεφιάς-, επίδειξη του σεισμογράφου και του ηλιακού ρολογιού.


Λίγα λόγια για το Αστεροσκοπείο "Αριστεύς": Το Αστεροσκοπείο συμμετέχει σε διεθνή αστρονομικά ερευνητικά προγράμματα με σημαντική προσφορά τα οποία σχετίζονται με τον Ήλιο, τις επιπροσθήσεις της Σελήνης και την αστρική φωτοηλεκτρική φωτομετρία. Επίσης συμβάλει και στον τομέα της γεωφυσικής με σχετικό πρόγραμμα. Τέλος το Αστεροσκοπείο Λάρισας έχει εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή του θεσσαλικού διαμερίσματος.

Η ταχυδρομική δ/νση του αστεροσκοπείου είναι:

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΑΡΙΣΤΕΥΣ"
Γιάννουλη, ΤΚ. 41500 Λάρισα
και για την επικοινωνία:

Τηλ. 2410 591000, fax. 2410 593600, e-mail: larobs@otenet.gr

ενώ διαθέτει την ιστοσελίδα www.larobs.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το 2ο λυκειο ειναι το μεγαλυτερο και το καλυτερο σχολειο τησ πολησ μασ......ελατε στο 2ο ΟΛΟΙ

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Aνώνυμε: σαν δίκιο να έχεις αλλά αν έρθουν όλοι εδώ θα πρέπει να ...φύγουμε εμείς

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να έρθει στο 2ο και κανένας πιο νέος καθηγητής και καθηγήτρια. πήξαμε στη γερουσία!!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Ανώνυμε: η επόμενη κατάληψη ας έχει κυρίαρχο θέμα την ηλικιακή ανανέωση του διδακτικού προσωπικού! :-)

Ε είπε...

φιλε/η ανωνυμε/η θεωρω λαθος την αποψη σου για τους καθηγητες...Ελεος,υπαρχουν κ καθηγητες φοβεροι,κ ας μην ειναι τοσο νεοι...

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

Μάλλον δίκιο έχεις και θα συμφωνούσα εν μέρει. Η ηλικία δεν είναι το πρωτεύον. "Νέοι" μπορούν να έχουν γεροντικές νοοτροπίες και "γέροι" με νεανικές.

Ε είπε...

ακριβως...
κ εμεις εχουμε κ απο τα δυο ειδη καθηγητων!!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.