Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Απομυθοποιείστε τις ΠανελλαδικέςΚαι μετά από αυτόν τον κουραστικό αγώνα φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής.....
Πριν κόψουμε όμως το νήμα της νίκης (γιατί όλοι είμαστε νικητές) αναρωτιέμαι ...γιατί τόσο άγχος??
Βέβαια, όσοι δίνουμε τη δική μας μάχη δε μπορούμε ή φοβόμαστε να απαντήσουμε γιατί πραγματικά τρομάζουμε στην ιδέα των εξετάσεων αυτών... Ετοιμαζόμαστε από μικρά παιδιά και πάντα στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει χώρος γι αυτές τις εξετάσεις ...

Μα τελικά όλοι το αντιλαμβανόμαστε μια μέρα πριν τη "μεγάλη" στιγμή...

Τώρα που φτάνω στο τέλος, κατανοώ ότι είναι εξετάσεις ...όπως όλες οι άλλες....

'Ισως τελικά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να έχουμε δίπλα μας άτομα που θα μας στηρίξουν... στην αποτυχία και στη επιτυχία.... στο άγχος και στη δυσκολία... 'Ατομα όμως και μέσα από το σχολείο!!! 'Ισως τελικά αγαπητοί συμμαθητές αν ακοιτάξουμε γύρω μας μέσα στο σχολείο μας να δούμε καλύτερα ότι υπάρχουν πραγματικά τέτοιοι άνθρωποι... Που θα είναι εκεί για τον καθένα μας κάθε στιγμή!!

Αν δεν υπήρχαν δε θα υπήρχε και αυτό το blog...

Απομυθοποιείστε, λοιπόν τις πανελλαδικές ή όσες παρόμοιες εξετάσεις ακολουθήσουν...

Τελικά, όσο κι αν το άγχος μας περιβάλλει σε σημείο που συχνά φτάνουμε στα όριά μας... 'Οσο κι αν η πίεση είναι μεγάλη, τόσο μεγάλη που μας πνίγει... Ας δούμε τις Πανελλαδικές ως απλές -επιτέλους- εξετάσεις .......

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!

(Ευχαριστώ για την ευκαιρία που δίνεται από το σχολείο να εκφράσουμε τις απόψεις μας )

3 σχόλια:

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

Καλή μας φίλη, συμμαθήτρια, μαθήτρια, χαιρόμαστε που χρησιμοποιείς αυτόν το χώρο σα μέσο έκφρασης. Πολύ θετικές οι απόψεις σου για τις Πανελλαδικές, μια από τις πολλές εξετάσεις που έδωσες ή θα κληθείς να δώσεις. Ελπίζουμε, την πρόταση σου να την υιοθετήσουν όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα αυτά της Γ' τάξης.

Σου ευχόμαστε Καλή Τύχη και σε αυτές τις εξετάσεις αλλά και στην υπόλοιπη ζωή σου.

ΥΓ. "μεταφράσαμε" το κείμενό σου σε μικρά πεζά για να διαβάζεται πιο εύκολα. Ελπίζουμε να μη σε πειράζει.

EPHNH είπε...

σας ευχαριστώ πολυ!!!

ΕΙΡΗΝΗ είπε...

2 κ σημερα...

Αντε καλη μας ΕΠΙΤΥΧΙΑ....
Ψ-Υ-Χ-Ρ-Α-Ι-Μ-Ι-Α........!!!!!
"μπορα" ειναι θα περασει...

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.