Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Ευρωεκλογές 2009

Από την E i R i N i

Το Σάββατο 6 Ιουνίου η Κύπρος εξέλεξε τους εκπροσώπους της στην Ευρώπη...Την επόμενη, Κυριακή (της Πεντηκοστής) στις 7 Ιουνίου 2009 ήταν η σειρά της Ελλάδας και έτσι οι πολίτες της κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας...

Φυσικά δε θα κάνω λόγο για τους νικητές ή τους ηττημένους, για την αποχή ή τα λαθεμένα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ή για τις δηλώσεις των αρχηγών του κάθε κόμματος... Αυτό που θα αναφέρω είναι ο βασικός ρόλος του σχολείου σχετικά με την ορθή πολιτική αγωγή των παιδιών!! Το σχολείο δεν κομματικοποιεί, αλλά πολιτικοποιεί...! Υπάρχουν ορισμένα μαθήματα που οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως το Δίκαιο ή η Κοινωνιολογία... Ίσως το πρόβλημα είναι το μειωμένο ενδιαφέρον ορισμένων μαθητών για την πολιτική, κάτι που το σχολείο πρέπει να ενισχύσει! Σε αυτό το σημείο έγκειται και η αρωγή του σχολείου με τη διαδικασία της ανάδειξης μαθητών εκπροσώπων, τα λεγόμενα 15μελή και 5μελή συμβούλια!! Επίσης, κίνητρο για τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική είναι και η συμμετοχή των προτύπων τους σε αυτή, είτε πρόκειται για γονείς ,καθηγητές είτε για οποιονδήποτε άλλο!!

Επίσης, θεωρώ τη συμμετοχή των νέων ειδικότερα και των πολιτών γενικότερα, ως τη βασική συνιστώσα ώστε να προοδεύσει και να ευδαιμονίσει η χώρα και οι πολίτες, καθώς σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, τον Περικλή, τον Πλάτωνα και των άλλων αρχαίων ημών προγόνων, δεν μπορεί να υπάρξει ευτυχισμένος πολίτης σε δυστυχισμένη κοινωνία!!


Τέλος, η Ελλάδα έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη κ την προώθηση της Δημοκρατίας...
Ας συμμετάσχουμε ΟΛΟΙ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ της χώρας καθώς έτσι εκφράζουμε τις επιθυμίες και τις απόψεις μας. Έτσι γινόμαστε καλύτεροι πολίτες...

*Φέτος κλήθηκαν να εκτελέσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα και οι μαθητές της Γ' λυκείου, η γενιά του 1991..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.