Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Ας σβήσουμε λοιπόν όλα τα φώτα

Από την EiRiNi


Ένα θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τους ερευνητές είναι το πρόβλημα της ρύπανσης του πλανήτη μας...
Η χώρα μας έχει υιοθετήσει ορισμένες συνήθειες για τον περιορισμό του φαινομένου... Σίγουρα τίποτα δεν είναι αρκετό αν ο καθένας μας δεν κατανοήσει πραγματικά το σοβαρό πρόβλημα!!
Τα σχολεία μπορούν να στρέψουν τα παιδιά από μικρά σε αυτήν την κατεύθυνση. Το παιδί μπορεί να μάθει μέσα από τα σχολικά βιβλία για τη ρύπανση, αλλά κυρίως μπορεί να κρατήσει ενεργητική και όχι παθητική στάση, συμμετέχοντας σε ορισμένα οικολογικά προγράμματα...

Το σχολείο μας ανέλαβε μια πρωτοβουλία και ενδεικτικά ο διευθυντής του σχολείου μας -μετά από την πρόταση ενός μαθητή της Γ' λυκείου- παρακίνησε τους μαθητές να σβήσουν για μία μέρα ΟΛΑ τα φώτα στο σχολείο... Χαρακτηριστικά ανακοίνωσε :"ΑΣ ΣΒΗΣΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ!!"

Το αποτέλεσμα ήταν όμορφο, καθώς ούτε οι τάξεις, ούτε η αίθουσα των καθηγητών, ούτε κανένας κανένας χώρος στο σχολείο δεν είχε φως!! (εκτός από το φως του ηλίου(!))

Ομολογώ ότι το σχολείο μας έδειχνε πιο όμορφο από ποτέ, αφού έτσι περάσαμε ένα μήνυμα που ελπίζω να αποτυπώθηκε στην ψυχή όλων των μαθητών και καθηγητών ...!!!

Συμφωνώ με αυτό που γράφει το βιβλίο της βιολογίας της Γ' λυκείου :"ΤΗ ΓΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ... ΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..."

Τέλος, το σχολείο μας έκανε πραγματικότητα ένα από τα συνθήματά του "ΔΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΩ"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία δειτε το home
http://www.youtube.com/homeproject

ΕΙΡΗΝΗ-EiRiNi είπε...

ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!
και εδω ταιριαζει η φραση που ο Αριστοτελης ειχε πει χρονια πριν:

"Η ΦΥΣΙΣ ΟΥΔΕΝ ΠΟΙΕΙ ΜΑΤΗΝ"
(= η φυση τιποτα δεν κανει χωρις λογω κ αιτια)

ΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ,ΛΟΙΠΟΝ!ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ...

ΕΙΡΗΝΗ-EiRiNi είπε...

*λογο

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Ανώνυμε: το βίντεο καταπληκτικό. Σε ευχαριστούμε

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.