Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Τέλος για μας.. ή τέλος σχολικής ζωής = αρχή μιας ...άλλης

Από την E i R i N i

Τέλος για μας σήμερα το σχολείο...Ένας κύκλος κλείνει για μας... Ένας νέος ανοίγει. Εύχομαι να είναι τόσο τέλειος όσο και αυτός...

Φεύγω και όμως κρατώ τόσες αναμνήσεις, τόσες στιγμές, τόσους ανθρώπους που εκτίμησα και με εκτίμησαν...
Τα καλύτερα χρόνια λένε είναι τα σχολικά και μάλλον έχουν δίκιο...Οι εξετάσεις είναι απλά τα πιο γλυκά βάσανα...Άνετα γύριζα πίσω. Άνετα ξανά έδινα πανελλαδικές... Ήταν τα περισσότερα τόσο όμορφα!!

Το γεγονός ότι φεύγω με θλίβει πολύ... Όμως φεύγοντας δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποιους συμμαθητές και καθηγητές που στάθηκαν δίπλα μου και με υποστήριξαν...Ίσως ορισμένοι να αναρωτηθούν αν πράγματι ήταν όλα τόσο όμορφα! Όχι , φυσικά υπήρξαν δύσκολες στιγμές και αποφάσεις. Υπήρξαν εντάσεις και διαφωνίες... (και ζητώ συγγνώμη στο βαθμό που εγώ ευθύνομαι).. Μα όλα αυτά δεν μετράνε όταν έχεις δίπλα σου άτομα που σε αγαπάνε... Υπήρχαν ωραίες στιγμές και αυτές πρέπει να τονίσουμε...

Αυτά τα τρία χρόνια γνώρισα πολλούς καθηγητές και αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω...Ίσως να χρωστάω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε συγκεκριμένους... Δε θα αναφέρω ονόματα, μα είμαι σίγουρη ότι αυτοί που πρέπει θα το καταλάβουν!!

Ευχαριστώ, λοιπόν, κάποιους καθηγητές που είτε είχα φέτος είτε όχι, είτε τους είχα τα προηγούμενα χρόνια είτε δεν τους είχα ποτέ!! Απλά γιατί ήταν πάντα κοντά μου όταν τους είχα ανάγκη.. Ήταν δίπλα μου και με συμβούλευαν... Τους εκτίμησα παραπάνω από κάποιους άλλους και όχι άδικα!! Είχαν πάντα ένα καλό λόγο... Ήταν πάντα πρόθυμοι...Και όταν είχαν κάποια διαφωνία ήξεραν να την εκφράζουν σωστά, δεν επέβαλαν τη θέλησή τους, δε θεωρούσαν ότι μόνο αυτοί είχαν δίκιο!! Μακάρι να ήταν όλοι σαν αυτούς...
Επιπλέον όλα τα χρόνια, μα και αυτό το δύσκολο για μας έτος ήταν εκεί και μας βοηθούσαν. Μας στάθηκαν και ας με αμφισβητήσει όποιος έχει αντίθετη άποψη...

Ισχύει τελικά ότι "σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι" και το δικό μου ταξίδι ήταν ΤΕΛΕΙΟ!!!! Τώρα όμως, έφτασε το τέλος αυτού του ταξιδιού...Κάθε όμορφο τελειώνει...Δυστυχώς... Ομως, σημασία έχει, εμείς τι κρατάμε από αυτό το ταξίδι!! Ας κρατήσουμε τα καλά μόνο...Που για μένα είναι και περισσότερα!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...και για κάποιους μπορώ να πω ότι θα είναι και τα υπόλοιπα χρόνια!!!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ γιατί σας ξεχώρισα ανάμεσα από πολλούς καθηγητές!!!

Θα μου λείψει το σχολείο τοοοοσο πολύ!!!!!

4 σχόλια:

nickpet είπε...

Τώρα πια δε μένει παρά να σου ευχηθούμε "καλή τύχη" ...και, τα καλύτερα έρχονται!!!!

EiRiNi είπε...

να ειστε καλα!!!:)

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: εμείς οι καθηγητές του 2ου, οι καθηγητές σας, σου ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στη ζωή και να ξέρεις πως θα σε (σας) θυμόμαστε

EiRiNi είπε...

@ 2ο ΓΕΛαρισας: Σας ευχαριστω παρα πολυ!!!!! ΕΓΩ -και αλλοι ισως μαθητες- εχω την αναγκη να με θυμουνται καθηγητές μα κυριως άνθρωποι όπως εσεις...:))

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.