Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

Καλό καλοκαίρι, για πάντα...

Από την Ε i R i N i

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 και ώρα 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ εκδήλωση από το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας για τους τελειόφοιτούς του, στο χώρο του σχολείου!!


Η βραδιά ήταν πολύ όμορφη...Τραγουδήσαμε, γελάσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες, συζητήσαμε και με λίγα λόγια περάσαμε φανταστικά!!

Την εκδήλωση άνοιξε ο κύριος διευθυντής, Αθανάσιος Παπαθανασίου, με ένα λόγο που πραγματικά μας άγγιξε και που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στην ψυχή μας... Ο ίδιος ήταν εμφανώς συγκινημένος...
Στη συνέχεια ο Ευρυπίδης Μπέκος , μαθητής της Γ λυκείου με εξαιρετικό ταλέντο στη μουσική, συνόδευσε στα πλήκτρα την Ελσα Μουρατίδου, μια κοπέλα με τρομερή φωνή!! Η μελωδία και οι στίχοι - ορισμένους από τους οποίους έγραψε ο πατέρας του Ευρυπίδη- μας ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των αναμνήσεων και όπως είπε ο κύριος διευθυντής "έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην βραδιά μας"!.Οι φωτογράφοι της εκδήλωσης ήταν ο υποδιευθυντής Δημήτρης Ιωαννίδης και ο καθηγητής Νίκος Πέτρου!! Αυτοί κράτησαν ζωντανές τις εικόνες της όμορφης βραδιάς με τις αυθόρμητες και απρόσμενες πολλές φορές φωτογραφίσεις τους... Ωστόσο αρκετοί ήταν και οι μαθητές που αποτύπωσαν τις στιγμές με τα δικά τους μέσα...


Έπειτα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους δώρα!! Ήταν μπλουζάκια σε διάφορα χρώματα ,στα οποία αποτυπωνόταν διακριτικά "2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2009"...


Μετά τη διανομή η αυλή του σχολείου βάφτηκε με μπλε, πράσινο, θαλασσί, ροζ, μοβ, κόκκινο, πορτοκαλί και έδειχνε πιο όμορφη ακόμη και από τον ουρανό που είχε δεχτεί πλέον τα άστρα!!
Μαζί με το παραπάνω δώρο το σχολείο πρόσφερε ορεκτικά και αναψυκτικά...
Στο τέλος της βραδιάς ο χώρος φωτίστηκε από τα φλας των φωτογραφικών μηχανών ,καθώς κάποιοι μαθητές θέλησαν να αποκτήσουν μια φωτογραφία με τους αγαπημένους τους καθηγητές και συμμαθητές...

Όταν ο χώρος άρχισε να αδειάζει ανέβηκα με κάποιους συμμαθητές και συμμαθήτριές μου στην τάξη μας που είχαμε περάσει τόσα πολλά φέτος!! Εκεί συζητήσαμε για τα παλιά που πέρασαν και ήταν τόσο όμορφα -εξάλλου 6 χρόνια δεν είναι καθόλου λίγα- και για όλες αυτές τις στιγμές που ο καθένας μας ξεχώρισε για τους δικούς του λόγους...Μιλήσαμε για όσα μας έκαναν εντύπωση και είπαμε πως όλες αυτές οι αναμνήσεις θα μας ενώνουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μεταξύ μας και με τους καθηγητές μας γιατί απλά χαράχτηκαν στην καρδιά μας... Βέβαια συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε για θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον ως φοιτητές και ως πολίτες πλέον της κοινωνίας...


Διαπιστώνοντας ότι η ώρα είχε περάσει αποφασίσαμε να φύγουμε... Βγάλαμε μια τελευταία φωτογραφία... Σβήσαμε τα φώτα ,μα όχι και τις αμέτρητες αναμνήσεις που περιέβαλαν εκείνο το χώρο στον οποίο ζήσαμε τόσες τρέλες αλλά και τόσες δυσκολίες ενωμένοι... Έτσι απομακρυνθήκαμε από τη σκοτεινή αίθουσα που όμως ο καθένας θα κρατά φωτεινή μέσα του και η οποία θα θυμίζει εμάς...
Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που ο καθένας συνέβαλε με το δικό του τρόπο στην πραγματωποίηση της εκδήλωσής μας αλλά και τους μαθητές που παραβρέθηκαν σε αυτήν!! Ευχαριστούμε, επίσης για τα δώρα και όλα τα λοιπά!! Θελω τέλος να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ προσωπικά για τις φωτογραφίες μαζί με τους καθηγητές και βέβαια για το γεγονός που μας δώσατε την ευκαιρία να θυμόμαστε με αυτόν τον τρόπο την αποφοίτησή μας!!!!!!!!!!Ολες οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι ΕΔΩ!!

2 σχόλια:

ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ είπε...

Καλό καλοκαίρι και πάντα να προοδεύουν οι μαθητές του 2 Λυκείου Λάρισας σε ότι επιλέξουν να κάνουν.

EiRiNi είπε...

:) ευχαριστουμε!!! επισης στους μαθητες σας...

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.