Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Φθινοπωρινές βουτιές

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας των προσαρμογών αλλά και της συνειδητοποίησης... Είναι ο μήνας που μπορούν να διορθωθούν λαθεμένες μαθητικές επιλογές -αλλαγή κατεύθυνσης μέχρι 30 του μηνός- αλλά και ο μήνας που αρχίζεις να προσπαθείς να κατανοήσεις τον καθηγητή και τους νέους -ίσως- συμμαθητές, διότι αντιλαμβάνεσαι πως όπως και αν είναι πως ό,τι και αν συμβεί αυτή -τουλάχιστον- τη χρονιά θα την περάσετε μαζί!!!

Ανάμεσα όμως στο άγχος για την καινούρια σχολική χρονιά και στη μελέτη για τα αναμενόμενα διαγωνίσματα (τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο) θα ήταν καλό κάθε μαθητής και καθηγητής να "κλέψει" λίγο χρόνο μια μέρα σαν και αυτή (Κυριακή) για να προγραμματίσει μια εκδρομή με την οικογένεια ή με φίλους... Η θάλασσα είναι πολύ κοντά στην πόλη μας... Η μέρα προκαλεί τους τολμηρούς να βουτίσουν στα δροσερά -πολύ δροσερά- καταγάλανα νερά της θάλασσας ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους λιγότερο τολμηρούς να απολαύσουν τον καφέ τους σε κάποια παραλία αγναντεύοντας τα κρυσταλλένια νερά...

Μια απόδραση που μπορεί να προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία και να ενισχύσει τον καθένα μας ηθικά, πνευματικά και σωματικά για να αρχίσουμε από Δευτέρα δυναμικά την εβδομάδα που απλώνεται τόσο προκλητικά μπροστά μας και να αντιμετωπίσουμε πιο ξεκούραστα όλες τις υποχρεώσεις και τις δυσκολίες που αυτή μας επιφυλλάσσει....

ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ...!!!!!!!!!!!


EiRiNi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.