Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Ανοίξαμε ...με τον καθιερωμένο αγιασμό

Ξανανοίξαμε για τη νέα σχολική χρονιά, ξαναρχίσαμε και τις αναρτήσεις μας, με μια μεγάλη χρονική καθυστέρηση. Από τώρα, ελπίζουμε να ακολουθούμε τους πραγματικούς ρυθμούς. Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία …ξανάνοιξαν. Από τις 8.30 άρχισε η προσέλευση των καθηγητών του σχολείου, από τις 9.30 η προσέλευση των μαθητών και 10 η ώρα ήμασταν όλοι έτοιμοι -μαθητές, καθηγητές, επιστάτης, φύλακας, καθαρίστριες- για τον καθιερωμένο αγιασμό και το καλωσόρισμα των μαθητών -παλαιών και νέων- από το Δ/ντή του σχολείου και εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι παλιοί μαθητές χαιρετούσαν αλλήλους, οι νέοι -αυτοί της Α’ λυκείου- …ψαχνόντουσαν -καίτοι γνωστοί, οι περισσότεροι, από το γυμνάσιο. Οι μαθητές φόρεσαν τα καλά τους, ένα πολύχρωμο και πολύβουο σμάρι ομόρφυνε τη σχολική αυλή. Το βουητό στην αυλή σταμάτησε με το «Ευλογητός…» του ιερέα. Αιφνιδίασε και ο Δήμαρχος της πόλης, με την επίσκεψη του χωρίς ειδοποίηση. Ο ιερέας τελειώνει τον αγιασμό, ραίνει τους μαθητές και καθηγητές με τον αγιασμό και ο Διευθυντής κος Αθανάσιος Παπαθανασίου παίρνει το λόγο, καλωσορίζοντας τους μαθητές, ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά. Ακολουθεί στο βήμα για χαιρετισμό και ο Δήμαρχος, δίνονται στο τέλος οι οδηγίες για την προσέλευση τη Δευτέρα και όλα τελειώνουν ήσυχα. Έτσι όπως άρχισαν. Με την αποχώριση όλων για τις ...καφετέριες της πόλης•βλέπετε, το έθιμο το απαιτεί.
Ο φωτογράφος του σχολείου, ο np, απαθανάτισε αυτές τις στιγμές, τις οποίες δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κάποιες φωτογραφίες ...αφ' υψηλού
'Ολες οι φωτογραφίες από τον αγιασμό και γενικότερα από τις εκδηλώσεις, βρίσκονται στο blog του σχολείου μας στο e-album του, με ένα κλικ και αρκετή υπομονή για τη φόρτωσή του ή/και τη μεταφόρτωσή του.

3 σχόλια:

EiRiNi είπε...

Ωραία πράγματα..Τι μου θυμησατε!!!
Καλή αρχή τόσο στο σχολείο όσο και στις αναρτήσεις!!!
Για να ενημερωνόμαστε και μεις....;)

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: νωρίς άρχισαν οι νοσταλγίες, δε νομίζεις; Γιατί κι εμείς θα πρέπει να αρχίσουμε να νοσταλγούμε τα φοιτητικά μας χρόνια.

EiRiNi είπε...

τι νωρις??? εμεις με τα παιδια πριν τελειωσουμε το σχολειο νοσταλγουσαμε...χααχα...Περα απο την πλακα όπως δεν ξεχνιουνται τα φοιτητικα χρονια δεν μπορουμε να ξεχασουμε τα μαθητικα!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.