Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Έκδοση ημερολογίου 2010

Οι μαθητές της Γ’ τάξης, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την εξαήμερη εκδρομή τους με προορισμό τη Ρώμη, εξέδωσαν ημερολόγια για το 2010 με διάφορα θέματα, τα οποία πωλούν προς 5 ευρώ έκαστο.

- Το πρώτο έχει τίτλο «ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2010» και όπως αναφέρει και ο τίτλος του, το θεματολόγιο είναι οι άγιοι που γιορτάζουν κάθε ημέρα, κάθε μήνα του έτους, με αντίστοιχες αγιογραφίες -έργα της αγιογράφου Γεωργίας Λέλλου.
Σας το παρουσιάζουμε

- Το δεύτερο έχει τίτλο «2010, THE END, ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ». Πρόκειται για μια συλλογή 13 έξυπνων γελοιογραφιών... του Χρήστου Ζωίδη, φυσικά με αντικαπνιστικά μηνύματα, τα οποία ευχόμαστε να ...φτάσουν έγκαιρα στους παραλήπτες.
Σας το παρουσιάζουμεΤο τρίτο έχει τίτλο «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010» με μια φωτογραφία του εξώφυλλου του παλιού Αναγνωστικού της πρώτης τάξης Δημοτικού Σχολείου. Το περιεχόμενό του, οι μήνες, απεικονίζουν σελίδες-στιγμιότυπα από το παλιό Αναγνωστικό.
Σας το παρουσιάζουμε

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία των μαθητών -των προέδρων των τμημάτων- και εξαιρετική η επιλογή των θεμάτων των ημερολογίων. Είθε να βρει μιμητές και για τις επόμενες χρονιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.