Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το Βιβλίο Πράξεων του Σχολείου μας, ορίστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες για τις παρελάσεις των εθνικών γιορτών, σύμφωνα με τις υψηλότερες βαθμολογίες που συγκέντρωσαν την προηγουμένη σχολική χρονιά οι μαθητές μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αυτά, καθώς και στα άλλα τα οποία η τύχη δεν ευνόησε στην κλήρωση. Είθε να είναι καλότυχα στις σπουδές και στη ζωή τους!
'Ετσι για την 28η Οκτωβρίου ορίστηκαν:

Σημαιοφόρος: Καλφούντζος Χρήστος (Γ)
Παραστάτες: Ευσταθίου Δανάη (Γ), Αλεξίου Ελευθερία (Γ), Φιτσοπούλου Μαρία (Β), Φλώρου Αγγελική (Β) και Λεβέντης Ιωάννης (Α)

Αντίστοιχα, για την 25η Μαρτίου, ορίστηκαν:

Σημαιοφόρος: Ευσταθίου Δανάη (Γ)
Παραστάτες: Καλφούντζος Χρήστος (Γ), Αλεξίου Ελευθερία (Γ), Φιτσοπούλου Μαρία (Β), Ευσταθίου Ευανθία (Β), Καραούλα Μαρία (Α)

Οι μαθητές της Α’ τάξης επιλέχτηκαν με κλήρωση, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους στην γ’ τάξη του γυμνασίου
.
Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Οι αριστεύσαντες: ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες


ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και τμήμα του σχολείου


ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και τμήμα του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.