Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Σχολικές εκδρομές εν όψει


…Οργασμός τα διελείμματα στους διαδρόμους του σχολείου μας. Οι πρόεδροι –ποιοι πρόεδροι; Μα των τμημάτων φυσικά- συνεδριάζουν, σχεδιάζουν, διαβουλεύονται, προτείνουν, αναζητούν… Είναι η περίοδος της οργάνωσης των …χειμερινών εκδρομών. Των διήμερων ή τριήμερων για τις δύο πρώτες τάξεις και της πενθήμερης για την τρίτη τάξη. Έγινε κάτι σαν έθιμο οι εκδρομές να πραγματοποιούνται στην καρδιά του χειμώνα, υπό το άγχος των επαναλήψεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις -αφορά στην τρίτη τάξη- συμπαρασύροντας έτσι και τους μικρότερους.
Ήδη η τρίτη τάξη, μεθοδικά και οργανωμένα -σε σχέση με άλλες χρονιές- προγραμμάτισε φέτος εξαήμερη εκδρομή για Ρώμη, ακτοπλοϊκώς. Η απαιτούμενη συμμετοχή μαθητών μάλλον εξασφαλίστηκε, οι συνοδοί βρέθηκαν -υπήρχε μάλιστα υπερπληθώρα δηλώσεων συνοδών καθηγητών, όπως άλλωστε συμβαίνει στο σχολείο κάθε χρόνο σε όλες τις εκδρομές- οι προσφορές ανοίχτηκαν όπως απαιτούν οι διατάξεις, το πρακτορείο ταξιδίων επιλέχθηκε και μένει η παραπέρα οργάνωση. Οι μαθητές προγραμματίζουν μία χοροεσπερίδα και δύο μουσικές εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την πραγματοποίηση της εκδρομής · ίσως και κάποιες άλλες δραστηριότητες.
Στα σκαριά προετοιμάζεται και εκδρομή της δευτέρας τάξης. Προτείνουν τριήμερη για Αθήνα, αλλά συζητούν και για άλλους προορισμούς. Ενημέρωσαν σχετικά και τη Δ/νση του σχολείου καθώς και το Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος αντιπροτείνει μονοήμερη για τώρα και τριήμερη για την άνοιξη. Οι …συζητήσεις-διαπραγματεύσειςς συνεχίζονται.
Τα πρωτάκια, αναζήτησαν μια ημερήσια στην Αθήνα με σκοπό την επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά εις μάτην. Οι οργανωμένες εκδρομές-επισκέψεις στο Μουσείο είναι κλεισμένες μέχρι και το Μάιο του 2010. Έτσι το ξανασκέφτονται.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες εκδηλώσεις-επισκέψεις στις οποίες συμμετέχει το σχολείο. Ήδη, στα πλαίσια της γιορτής της πολεμικής αεροπορίας, 8-12 Νοεμβρίου, όπου όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια θα είναι ανοιχτά για το κοινό, προσκλήθηκε και το σχολείο μας να επισκεφτεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο Στεφανοβικείου -ανάμεσα Λάρισα και Βόλο-, τη βάση των ελικοπτέρων. Με κλήρωση επιλέχτηκαν δύο τμήματα της Β’ τάξης και με τη συνοδεία 3 καθηγητών, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη βδομάδα η επίσκεψη.
Μια άλλη ολιγομελής ομάδα μαθητών και με τη συνοδεία ενός καθηγητή, έχουν προσκληθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας, επί τη ευκαιρία της γιορτής της πολεμικής αεροδρομίου, για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να παραστούν στη σχετική δεξίωση. Σ’ αυτή την ομάδα, επιλέχτηκαν μαθητές της Γ’ τάξης, όσοι εξέφρασαν την επιθυμία
.


Μ' αυτά και μ'αυτά, τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο ...ταξιδιωτικό γραφείο!!! Από τις καλύτερες στιγμές του σχολείου, για μαθητές αλλά και καθηγητές.

2 σχόλια:

EiRiNi είπε...

Καλα ταξιδια και καλη διασκεδαση!!! Η οργανωση ειναι το παν!!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: ευχαριστούμε για τις ευχές.

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.