Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι ομάδες μας στα σχολικά πρωταθλήματα (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Το σχολείο μας, συμμετέχει κάθε χρόνο σε σχολικά πρωταθλήματα αθλοπαιδιών αγοριών και κοριτσιών με την ποδοσφαιρική του ομάδα, με ομάδα καλαθοσφαίρισης αγοριών και ενίοτε κοριτσιών, με ομάδα πετοσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών, ακόμα ακόμα και με ομάδα χειροσφαίρισης. Έχει δε να επιδείξει κατά καιρούς πρώτες νίκες σε επίπεδο νομού, ακόμα και σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και παραπέρα. Οι συμμετοχές αυτές καθώς και οι επιτυχίες οφείλονται κατά πρώτο βαθμό στους έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας (Κωνσταντίνος Ζέρβας και Θεοφάνης Τσακίρης), οι οποίοι με τις ικανότητές τους κατορθώνουν να εμπνεύσουν τους αθλητές μας σε νικηφόρους αγώνες. Οφείλονται επίσης και στο ομαδικό πνεύμα που επιδεικνύουν οι μαθητές-αθλητές μας στη διάρκεια των προπονήσεων αλλά κυρίως στη διάρκεια των αγώνων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι προπονήσεις γίνονται στη διάρκεια του πρωινού ωραρίου του σχολείου -άρα είναι ελλιπείς- λόγω του βεβαρημένου προγράμματος των μαθητών-αθλητών, οι δε αγώνες συνήθως γίνονται χωρίς την παρουσία και συμπαράσταση των συμμαθητών τους, με εξαίρεση τους τελικούς.

Αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα απ' όσα έχουν να επιδείξουν οι ομάδες μας.


Σχολικό έτος 2001-2002

Το 2002 το σχολείο μας σάρωσε στους τελικούς αγώνες καλαθοφαίρισης Λυκείων τόσο στα κορίτσια όσο και στ’ αγόρια, κερδίζοντας τις αντίστοιχες ομάδες του ιδιωτικού λυκείου Ντόλκου-Μπακογιάννη και 9ου λυκείου αντίστοιχα.

Αντιγράφουμε από τον τοπικό Τύπο:

Διπλός θρίαμβος του 2ου Λυκείου. Το 2ο Λύκειο είχε την τιμητική τους στους χθεσινούς τελικούς αγώνες μπάσκετ Λυκείων του νομού Λάρισας που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, καθώς επικράτησε τόσο στα κορίτσια με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα του Λυκείου Ντόλκου-Μπακογιάννη, όσο και στ’ αγόρια κερδίζοντας το 9ο Λύκειο.
Ο μαθητόκοσμος κατέκτησε το κλειστό δημιουργώντας μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα ενισχύοντας τους συμμαθητές τους που παρουσίασαν όμορφο θέαμα. Οι «μάχες» ήταν αρκετά συναρπαστικές και οι ομάδες ισοδύναμες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για τη νίκη και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια και οι τέσσερεις ομάδες που έφτασαν στους τελικούς.
Πιο αναλυτικά:

Τα κορίτσια 2ο ΛύκειοVs Λύκειο Ντόλκου-Μπακογιάννη

Συναρπαστική ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες που πήγαιναν πόντο πόντο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με το 2ο να παίρνει τη νίκη και να προκρίνεται στον ημιτελικό Θεσσαλίας όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα του Βόλου.
…Η λήξη του τρίτου επταλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 23-23. Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε στην τελευταία περίοδο οπότε το 2ο έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία και εκμεταλλευόμενο την αστοχία του αντιπάλου πήρε «βραχεία κεφαλή» την οποίαν διατήρησε ως το φινάλε φτάνοντας στη νίκη (33-29) που ανέδειξε τα κορίτσια του 2ου Λυκείου πρωταθλήτριες Λάρισας στο μπάσκετ.

Τα επτάλεπτα: 6-8, 14-13, 23-23, 33-29
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Τζήμας και Σαλεπτσής

Ομάδα 2ου Λύκειο: (προπον. Ζέρβας Κ.) Μάγκα, Τζανή (7), Κορομπίλια, Ρουσσέτου, Κοντονάσιου (9), Λεμονοπούλου, Ηλιοπούλου, Μπαλαμώτη (7), Κομνίτσα, Μιχαλέ (10).

Τα αγόρια 9ο Λύκειο Vs 2ο Λύκειο

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και ο τελικός των αγοριών αφού και οι δύο ομάδες επέδειξαν εξαιρετικό πάθος και δίψα για νίκη. Το 2ο όμως και πάλιν ευτύχησε να δει και αυτή την ομάδα του να προκρίνεται στον ημιτελικό Θεσσαλίας όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Βόλου για να διεκδικήσει θέση στον τελικό.
Με δύναμη μπήκε το 9ο στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει μικρό προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του α’ μέρους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 21-20.
Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε η μεγάλη ανατροπή καθώς το 2ο ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του και με δυναμικό καμ-μπακ εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του 9ου και απέκτησε διαφορά 8-10 πόντων στο τελευταίο επτάλεπτο. Το 9ο δεν είχε τις δυνάμεις να αντιδράσει και έτσι ήρθε η νίκη για το 2ο Λύκειο με 43-30παίρνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Λάρισας.

Τα επτάλεπτα: 11-8, 21-20, 27-29, 30-43
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Νταναβάρας και Χατζής

Ομάδα 2ου Λύκειο (προπον. Τσακίρης Φ.): Τζάνας (6), Τζιμόπουλος (5), Κοντονίκος (14), Λευκαδίτης, Καρπούζας (2), Αλευράς (2), Παπαδούλης (4), Σειραγάκης, Παπανίκος, Λιούσκας (10), Ζυγοροδήμος.

Φωτογραφία της ομάδας των αγοριών του σχολ. έτους 2001-2002

Φωτογραφία της ομάδας των κοριτσιών του σχολ. έτους 2001-2002Σχολικό έτος 2003-2004

Το 2004 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια νομού στην καλαθοσφαίριση κοριτσιών, επικρατώντας στον τελικό του 5ου λυκείου με σκορ 44-33. Για τον εν λόγω τελικό, αντιγράφουμε από τον τοπικό Τύπο:

Ο τελικός αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, παρουσία πλήθους μαθητών των αγωνιζόμενων σχολείων, που δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Στο πρώτο 8λεπτο, οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ με το 2ο λύκειο να έχει μια ελαφριά υπεροχή στο σκορ (12-10) την οποίαν αύξησε αισθητά με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, όταν διαμορφώθηκε σε 27-17. Το 2ο ενιαίο λύκειο διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και στο τρίτο 8λεπτο (38-30), για να οδηγηθεί εκ του ασφαλούς στη νίκη με 44-34.
Για την ιστορία, τον αγώνα διεύθυναν με επιτυχία οι κ. Χατζής και Σαλεπτσής.
Η ομάδα του 2ου (προπον. Ζέρβας Κ.): Παναγιώτου (2), Τσανή (17), Οικονόμου Ελ. (2), Κατρανά, Μποτσαροπούλου (2), Μιχαλέ (10), Αθανασίου, Μπαλώτη, Οικονόμου Β., Μάνθου (11)
Στη συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων, τα κορίτσια του 2ου αντιμετώπισαν τις πρωταθλήτριες του νομού Μαγνησίας.

Φωτογραφία της ομάδας του σχολ. έτους 2003-2004Σχολικό 'Ετος 2008-2009


Αγώνας καλαθοσφαίρισης 2ο Λυκείο Vs 1ο Λύκειο Λάρισας, 2008-2009

Αντιγράφω από τον τοπικό Τύπο: Το εισητήριο για τον τελικό του πρωτααθλήματος καλαθοσφαίρισης Λυκείων Λάρισας Αγοριών πήρε χτες το μεσημέρι το 2ο Λύκειο. Η ομάδα του 2ου κατάφερε να κερδίσει το 1ο και να περάσει στην τελευταία φάση. Στο κλειστό του Αλκαζάρ, παρουσία δεκάδων μαθητών, οι νεαροί αθλητές απέδειξαν πως το μπάσκετ της Λάρισας είναι σε καλό δρόμο και πως η δουλειά που γίνεται στα σχολεία της πόλης είναι αξιέπαινη. Δεν έλειψαν συστήματα στην επίθεση, οι αλληλοβοήθειες στην άμυνα, τα τρίιποντα υπό πίεση, τα εντυπωσιακά κοψίματα και φυσικά οι συγκινήσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα και όλα αυτά συνηγόρησαν στο γεγονός πως το λαρισινό μπάσκετ έχει ...μέλλον και μάλιστα αναμέναι λαμπρό.

Απίστευτο φινάλε είχε το παιχνίδι αφού οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια το 1ο πήρε σημαντική διαφορά. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του 2ου μείωνε τη διαφορά και τελικά όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στο τελευταίο σουτ. Πιο συγκεκριμένα και ενώ το σκορ ήταν 31-31, πέντε δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα, το 2ο είχε την τελευταία επίθεση. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Ζιάννα και ακριβώς με τη λήξη του αγώνα επιχείρησε ένα τρίποντο και ευστόχησε (τελικό 31-34). Αμέσως οι παίχτες όλης της ομάδας έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν έξαλλα αυτή την επιτυχία.

Η ομάδα του
2ου Λύκειου (προπον. Τσακίρης Φ. ):
Καραπάνος (3), Ντουλμπέρης, Ζιούλης, Κρίγκας, Ζιάννας (9), Καφάσης, Λαβδάκης (8), Ζησούλης, Βαλοδήμος, Μπίλης, Μάνθος (14), Νασιάρας.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Κυρίτσης και Κωστόπουλος.

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης 2008-2009


Φάση από τον αγώναΔυστυχώς δεν υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό αρχείο των ομάδων μας αλλά και των αγώνων που έδωσαν. Αρκετές από τις φωτογραφίες που βρήκαμε έχουν σκανναριστεί από τοπικές εφημερίδες, γι αυτό δεν έχουν ποιότητα. Ελπίζουμε πως από δω και πέρα, θα δημιουργηθεί σχετικό αρχείο. Κάποιες που βρήκαμε τις δημοσιεύουμε παρακάτω.Η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου, το σχολ. έτος 2002-2003 (προπ. Κ. Ζέρβας)

2 σχόλια:

EiRiNi είπε...

Οχι να το παρουμε πανω μας αλλα δεν ειμαστε κανενα τυχαιο σχολειο...!!Και εις ανωτερα!!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: υπάρχει καλό έμψυχο υλικό και πολλή όρεξη

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.