Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Κε Διευθυντά

Ένα ένα τα σχολεία της πόλης μας τελούν υπό κατάληψη, άλλα για κάποιους συγκεκριμένους λόγους-αιτήματα, άλλα για συμπαράσταση σε υπό κατάληψη σχολεία και άλλα για τη ...μόδα της εποχής. Με το σχολείο μας, που έχει παράδοση στις καταλήψεις, φέτος τι γίνεται; Δεν παρατηρώ κάποια κινητικότητα. Σας ερωτώ, λοιπόν, θα πράξετε κάτι επ’ αυτού;

Διατελώ

μ@θητής …προπαρελθόντων ετών

4 σχόλια:

EiRiNi είπε...

Γιατί έχουν αιτήματα τα παιδια; Υπαρχουν παραπονα;;
Εγω ακουσα εκλεισαν 3 σχολεια λογω γριπης..Εχουν κλεισει και λογω καταληψεων;;

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: άγνωστες οι βουλές των μαθητών

EiRiNi είπε...

των μαθητων των προπαρελθοντων ετων??χαχαχα
παντα ιδιοι οι μαθητες...

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: κάποιοι ....μαθητές δε λένε να βάλουν μυαλό κι ας πέρασαν πολλααααά χρόνια

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.