Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Σχολική γιορτή για το Πολυτεχνείο

Τρίτη πρωί, 9 ώρα μαζευτήκαμε στον κλειστό χώρο στο ισόγειο του σχολείου για την καθιερωμένη σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου. Οι συντελεστές της γιορτής είχαν ήδη σπεύσει νωρίτερα και είχαν εγκαταστήσει τον ...εξοπλισμό τους. ηχητικά σύνολα, όργανα μουσικής, κονσόλα ήχου, καρέκλες και ένα λαπ τοπ για προβολή εικόνων και βίντεο. Ο χώρος μικρός και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, σίγουρα δεν προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες αλλά ...ανάγκα και Θεοί πείθονται. Το σκηνικό δεν προσφερόταν για την τέλεση της γιορτής στο προαύλιο.


Η γιορτή ξεκίνησε με τον ...εφημεριδοπώλη της εποχής εκείνης που διαλαλούσε τα καθέκαστα της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973 και της καταστολής της. Συνεχίστηκε με την κεντρική ομιλία από τη μαθήτρια της Γ’ τάξης Παναγάκη Μαρία-Ραφαέλλα και εναλλασσόταν με απαγγελίες κειμένων-ποιημάτων, ηχητικών ντοκουμέντων, βίντεο και ζωντανών τραγουδιών. Η γιορτή συνεχίστηκε με τραγούδια τα οποία τραγούδησαν μικτά γκρουπάκια μαθητών, αφού προηγήθηκε ...σύνοψη από το Διευθυντή του σχολείου με απόδοση συγχαρητηρίων στους συντελεστές, οι οποίοι θερμά χειροκροτήθηκαν. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα έλαβαν οι ζωντανές ορχήστρες των μαθητών και οι τραγουδιστές. Ο ...εφημεριδοπώλης εμφανίστηκε και πάλι, αλλά τούτη τη φορά με τις εφημερίδες της 17ης Νοέμβρη 2009, με αναφορά σε ...σκάνδαλα, τον ιό νέας γρίππης, τα κομματικά συνέδρια κ.ά. νέα της σημερινής πραγματικότητας και καθημερινότητας, κλείνοντας έτσι τη γιορτή.
Την όλη επιμέλεια είχε αναλάβει η καθηγήτρια-φιλόλογος κα Μότσια Βαλεντίνη, στην κονσόλα του ήχου ήταν ο μαθητής της Γ’ τάξης Δημήτρης Σκούρας και στην εικόνα-βίντεο ο καθηγητής πληροφορικής κος Νίκος Πέτρου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όλη εκδήλωση μπορείτε να δείτε παρακάτω. ‘Ολο το φωτογραφικό υλικό θα το βρείτε -και μπορείτε να το "μεταφορτώσετε"- στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διαδικτυακού άλμπουμ του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (κλικ).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η κεντρική ομιλήτριαΜαθητές-καθηγητές παρακολουθούν την εκδήλωση
Ο "εφημεριδοπώλης" και η "αγοράστρια-αναγνώστρια"Εκφωνητές κειμένων-απαγγελιώνΠροβολή εικόνων-βίντεο στον τοίχοΟι μουσικοί-τραγουδιστές επί τω έργω
Ο Διευθυντής απευθύνει τα συγχαρητήρια


όμορφες στιγμές

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πάντα τέτοια! Δημιουργίες, έστω και σε ακατάλληλους χώρους. ( Η επόμενη δημιουργία θα μπορούσε να ήταν παρέμβαση στο χώρο...)

Η ιδέα με τους εφημεριδοπώλες καλή:-)

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Δ. Μανεση: Ευχαριστούμε. ..χίλιοι καλοί και χίλια καλά χωράνε, έστω και σε ακατάλληλους χώρους.
Προ 3ετίας υπήρξε τέτοια παρέμβαση

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.