Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Κε Διευθυντά

Ξέχασα να σας πω –αλλά είμαι σίγουρος πως θα το γνωρίζετε ήδη- η 19η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας!!! (Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας αυτής, περιγράφεται εδώ με ένα κλικ).
Σας ερωτώ, σκέφτεστε να κάνετε κάτι σ’ αυτό το θέμα, μια πρωτοβουλία, μια ενεργοποίηση, μια εκδήλωση ίσως, για να παραμένουν οι τουαλέτες του σχολείου μας καθαρές;

Διατελώ
μ@θητής ...προπαρελθόντων ετών

1 σχόλιο:

EiRiNi είπε...

Aλλαξαμε και το status του μπλοκ??
Μεγεια μεγεια!!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.