Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη μαθητών σε στρατόπεδα

Από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού διοργανώθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Περισάκη» στο Στεφανοβίκειο (στα όρια των νομών Μαγνησίας και Λαρίσας, απέχει από τον Βόλο 25 χλμ και από την Λάρισα 37 χλμ και είναι χτισμένο στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου & Λάρισας) εκδήλωση με τίτλο «Ανοιχτά στρατόπεδα». Η εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε το πρωί και διήρκησε μέχρι το μεσημέρι, περιλάμβανε ξενάγηση στους χώρους του αεροδρομίου, επίσκεψη στον πύργο ελέγχου, στατική έκθεση, πτητική επίδειξη αλλά και ενημέρωση για το στρατό και το στρατιωτικό επάγγελμα.
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, δύο τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου μας -το Β1 και το Β4, μετά από κλήρωση- αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής για το στρατόπεδο στις 8.30 με τη συνοδεία τριών καθηγητών. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από αξιωματικούς και πιλότους, να δουν από κοντά τα ελικόπτερα, να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα, να καθίσουν στα πιλοτήρια, να δουν και να ...αγγίξουν τα όργανα πλοήγησης...

Τα στιγμιότυπα από την επίσκεψη-ξενάγηση αποτύπωσε με ψηφιακή μηχανή η Μαρία Ξ. και σας παρουσιάζουμε μέρος αυτών. Όλες τις φωτογραφίες θα τις βρείτε -και μπορείτε να τις "κατεβάσετε"- από το ηλεκτρονικό άλμπουμ του 2ου ΓΕΛ, με ένα ...κλικ!


Οι συνοδοί καθηγητέςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.