Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Παρενέργειες του Η1Ν1: αναβολή σχολικών εκδηλώσεων

Άλλο ένα πλήγμα της νέας γρίπης, άλλη μια νέα παρενέργεια του ιού Η1Ν1 κατεγράφη στα σχολεία: η αναστολή των μαθημάτων και η ακύρωση ή αναβολή των σχολικών εκδηλώσεων και των εκδρομών δια το φόβο των ...ιουδαίων!


Ο ιός έπληξε και το δικό μας σχολείο. Εκτός του ότι ανεστάλησαν τα μαθήματα για μια βδομάδα, δημιούργησε και άλλες παρενέργειες: αναβλήθησαν οι προγραμματισμένες εκδρομές. Για την Α’ τάξη, που προγραμμάτιζε μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, μικρό το κακό. Για την Γ’ τάξη όμως, η νέα γρίπη ανέβαλε την εξαήμερη εκδρομή για Ρώμη που με τόσο κόπο και φροντίδα προγραμμάτισαν και δρομολόγησαν οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές.
Τις τελευταίες ημέρες πολλά διαδραματίστηκαν που αφορούσαν σ’ αυτήν τη δρομολογημένη εκδρομή. Προηγήθηκε η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ για τις σχολικές εκδρομές (
όλη η εγκύκλιος ΕΔΩ!) που συνιστούσε να ληφθούν υπόψη και να συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα για τον ιό και τη γρίπη και που ουσιαστικά ...έστελνε το μήνυμα για αναβολή. Ακολούθησε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για ενημέρωση και αποφάσεις, συσκέψεις των μαθητών με τη Δ/νση του σχολαίου, ενημέρωση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πρόσκληση των γονέων για υποβολή εκ νέου Υπεύθυνης Δήλωσης σχετικά με την εκδρομή, συνεχής επικοινωνία με το πρακτορείο ταξιδίων που ανέλαβε την πραγματοποίηση της εκδρομής καθώς και με τη Δ/νση Τουρισμού της Νομαρχίας.
Εν κατακλείδι, οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών της Γ’ τάξης, αμήχανοι, προβληματισμένοι και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούσε μια εκδρομή στο εξωτερικό, απεφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στην εκδρομή -μη καταθέτοντας ΥΔ- και να επικυρώσουν την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για αναβολή.
Η προκαταβολή που δόθηκε στο ξενοδοχείο πάει χαμένη, ο κόπος των μαθητών-διοργανωτών πάει χαμένος, το όνειρο της ...Ρώμης πάει χαμένο -γιατί οι μαθητές δεν εξετάζουν καθόλου το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές- αλλά μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο για την υγεία των παιδιών, οι γονείς-κηδεμόνες τους και οι καθηγητές τους, καλώς έπραξαν, κατά την άποψή μας.
Αντιδράσεις από τα παιδιά ακόμη δεν υπάρχουν, καθότι το σχολείο παραμένει κλειστό μέχρι και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.