Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

Το ...αλιεύσαμε στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ψυθιριστά) και το δημοσιεύουμε.
"Ενθύμιο

Έχετε πάει (όσοι έχετε πάει…), πολυήμερη εκδρομή με το σχολείο και θα συμφωνήσετε ότι είναι μία από τις αξέχαστες εμπειρίες της σχολικής ζωής. Πέντε χρόνια δεν το είχαν καταφέρει, φέτος όμως έφτασαν κοντά στο στόχο οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Ενιαίου Λυκείου Λάρισας. Προορισμός της πενθήμερης η Ρώμη και ποιος δε θάθελε να είναι εκεί…
Μαθητές, διεύθυνση του σχολείου και καθηγητές, σε άψογη συνεργασία κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες. Δυστυχώς όμως λογάριαζαν χωρίς την έξαρση της νέας γρίπης, η οποία τελικά αποδείχτηκε ισχυρότερη, αναβάλλοντας τελικά το μεγάλο αυτό σχολικό όνειρο.
Όπως όμως μας γράφει ένας εκ των μαθητών, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθεί προσπάθεια για τη διοργάνωση μιας άλλης εκδρομής, έστω και εντός Ελλάδας.
Τους το ευχόμαστε, γιατί πράγματι είναι το καλύτερο σχολικό ενθύμιο…».
Πράγματι, το έχουμε σχολιάσει ήδη, πως οι προσπάθειες των μαθητών ήταν επίπονες και η αναστολή της προκάλεσε μεγάλη στεναχώρια. Ας το ξαναπροσπαθήσουν και ποιος ξέρει∙μπορεί να τους ...κάτσει. Έτσι κι αλλιώς, εμείς είμαστε πάντα εδώ.

2 σχόλια:

EiRiNi είπε...

Moνο μην τα κανουν θαλασσα με τις καταληψεις.......

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: χμμμ

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.