Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΚΕΣΥΠ Λάρισας και οι Παρεχόμενες υπηρεσίες

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Λάρισας παρέχει Συμβουλευτική στήριξη και Πληροφόρηση σε θέματα και ενέργειες Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές, γονείς, νέους, ενώ υποστηρίζει το έργο των καθηγητών που εφαρμόζουν τον Σ.Ε.Π. στα σχολεία. Για το σκοπό αυτό διαθέτει Πληροφοριακό και Ενημερωτικό υλικό καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτό. Συγκεκριμένα, το ΚΕΣΥΠ διαθέτει:
  • Υλικό για θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
  • Βιβλιοθήκη με τίτλους που αφορούν στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
  • Ιστοσελίδα (http://www.kesyp-thessaly.gr) με όλες τις σχετικές πληροφορίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
  • Αρχείο έντυπων Οδηγών Σπουδών για ΑΕΙ/ ΤΕΙ της χώρας, για Στρατιωτικές και άλλες σχολές μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο.
  • Αρχείο μεταπτυχιακών σπουδών και Υποτροφιών.
  • Αρχείο ηλεκτρονικών διευθύνσεων.
  • Αρχείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • Οδηγό για σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής αναζήτησης και παροχής Πληροφόρησης από το διαδίκτυο, ενώ, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπληροφόρησης των μαθητών και των μαθητριών.

Προκειμένου οι μαθητές να καταλήξουν σε επαγγελματικές επιλογές και ενσυνείδητες αποφάσεις, μπορούν να επισκεπτονται το ΚΕ.ΣΥ.Π. Λάρισας.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι:
Δευτέρα και Παρασκευή: 9.00 - 14.00 και Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 9.00- 18.00
στη διεύθυνση: Καστοριάς 2α (Χαραυγή) - Τ.Κ. 41335 – Λάρισα.
Σημειώνεται ότι για ατομική συμβουλευτική καθώς και ομαδική πληροφόρηση μαθητών και εξοικείωσή τους με τις παρεχόμενες δυνατότητες πληροφόρησης, συνιστάται τηλεφωνική προσυνεννόηση στα τηλέφωνα: 2410 -238326 και 2410- 233897.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.