Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Επαναλειτουργήσαμε

Από τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου το σχολείο ξαναλειτουργεί. Οι μαθητές-καταληψίες, την Παρασκευή, αφού καθάρισαν το σχολείο, το παρέδωσαν στη Διεύθυνση. Ζημιές δεν υπήρξαν μόνον απώλειες διδακτικών ωρών. Γι αυτό, ο Σύλλογος Διδασκόντων με το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών, θα συνεδριάσουν για βρουν τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Ανοίξαμε λοιπόν, λίγες μέρες πριν τις διακοπές. Άντε και ...Καλή Χρονιά!

2 σχόλια:

EiRiNi είπε...

αχαχαχ...αντε βρε και καλη αρχη!!! :))

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: και καλή ...χρονιά να εύχεσε

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.