Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Διαγωνισμοί Φυσικής

Κάθε άνοιξη η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές λυκείων.
Οι μαθητές κάθε τάξης εξετάζονται σε θέματα από την ύλη φυσικής που έχουν διδαχτεί μέχρι και αυτήν την τάξη. Από τους νικητές του διαγωνισμού σχηματίζεται η ομάδα που θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Φυσικής. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαβαθμισμένα, από εύκολα μέχρι και ιδιαίτερα πρωτότυπα. Αν θέλετε να δείτε και κάτι διαφορετικό στη φυσική αξίζει τον κόπο να τα προσπαθήσετε.
Σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής αλλά και τις Ολυμπιάδες Φυσικής (γενικές πληροφορίες), διαβάστε στην παρακάτω ιστοσελίδα, με ένα κλικ!

Μπορείτε να τα δείτε τα θέματα των Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικής (με τις απαντήσεις) στην παρακάτω ιστοσελίδα με ένα κλικ!

Μπορείτε να δείτε και τα θέματα των Ολυμπιάδων Φυσικής (με τις απαντήσεις) στην παρακάτω ιστοσελίδα με ένα κλικ!!
Η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Φυσικής (IPhO International Physics Olympiads) με ένα κλικ!

3 σχόλια:

EiRiNi είπε...

Αχ δεν ειμαι ,να σας βγαλω ασπροπροσωπους....:ΡΡΡ

Παντως ειναι καλοι διαγωνισμοι ολοι αυτοι, ωραια εμπειρια για τα παιδια, ειδικα της Β λυκ...
Καλη επιτυχια σε οσους παρουν μερος!!!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@EiRiNi: δεν πειράζει, αγωνίζεσαι σε άλλους στίβους τώρα εσύ

EiRiNi είπε...

μαλλον, εγω αγωνιζομαι σε αλλο αθλημα στον ιδιο στιβο :))

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.