Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Εκπαιδευτική εκδρομή στο χώρο της ρομποτικής

Τα τελευταία χρόνια το σχολείο μας πραγματοποιεί εκπαιδευτικές εκδρομές με την κυριολεξία της λέξης. Ανά κατευθύνσεις, ανά ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν, να ξεναγηθούν, να ενημερωθούν και να λύσουν απορίες σε χώρους παραγωγής, έρευνας, εργασίας. Οι μαθητές της Τεχνολογικής αλλά και θετικής κατεύθυνσης επισκέπτονται το Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΛ πόλης, το Γενικό Χημείο του κράτους, το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (κλικ) που εδράζει στη Λάρισα, σε χώρο δίπλα από το σχολείο μας κ.α. Πέρσι, δύο τμήματα είχαν επισκεφθεί το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (κλικ) όπου είχαν την τύχη να μπουν στο χώρο του θεάτρου και να ενημερωθούν από αρχαιολόγο, ενώ η θεατρική ομάδα παρακολούθησε θεατρικές παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Έτσι και φέτος, η τεχνολογική κατεύθυνσης της Β’ τάξης, αποφάσισε και επισκέφθηκε το
εργοστάσιο SOUKOS ROBOTS (κλικ), γνωστό στο πανελλήνιο για τις ρομποτικές του κατασκευές. Ο ενθουσιαμός των μαθητών ήταν απερίγραπτος. Δείτε τι έγραψαν:

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Λάρισας, της τεχνολογικής κατεύθυνσης, βρεθήκαμε στο εργοστάσιο SOUKOS ROBOTS, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα. Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν να δούμε από κοντά μηχανήματα, ρομποτικές κατασκευές πέρα από κάθε φαντασία και να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε στο κόσμο της τεχνολογίας και της εξέλιξης.
Στο χώρο αυτό, είχαμε την ευκαιαρία μα δούμε πως το προσωπικό του εργοστασίου, επιστημονικό και εργατικό, έχοντας ως πρώτη ύλη το μυαλό και την τόλμη κατάφεραν να κάνουν αλλά και να προσφέρουν πολλά στον τομέα αυτό και να διαπιστώσουμε πως το έργο τους συνεχίζεται. Ο ιδιοκτήτης του, Κωνσταντίνος Σούκος, μαζί με τους συνεργάτες του μας ξενάγησαν στους τεράστιους αλλά και ...μυστήριους χώρους του εργοστασίου, μας άνοιξαν τους χώρους ...σύλληψης των πρωτότυπων ιδεών, τους χώρους υλοποίησης αυτών των σχεδίων και στους χώρους εργασίας, πρόθυμοι να μας λύσουν κάθε απορία και εξηγώντας μας τον σκοπό της κάθε κατασκευής. Νιώσαμε βαθύτατα συγκινημένοι που η χώρα μας και πιο συγκεκριμένα η πόλη μας έχει βγάλει ένα τέτοιο μυαλό καθώς και μεγάλη χαρά που εισήλθαμε στον χώρο του και είδαμε τις καινοτομίες του.
Τέλος, είχαμε την τιμή να δούμε πρώτοι την νέα και πολύ έξυπνη, μπορούμε να ομολογήσουμε πατέντα του, που πολύ σύντομα θα γίνει ανάρπαστη…!!
Στην εκδρομή αυτή μας συνόδεψαν οι καθηγητές μας της Πληροφορικής Σταμάτης Αναγνώστου και Νίκος Πέτρου.
Η σχετική αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του εργοστασίου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ααααχ, σας ζηλεύω!!! Μακάρι να είχα κι εγώ τέτοιους καθηγητές για να μας συνοδεύσουν!
Σας εύχομαι να ξαναπάτε όπου αγαπάτε!

Μια συμμαθήτριά σας από άλλο Λύκειο

HnH είπε...

Πολλα συγχαρητηρια!!
Ξεχασατε να αναφερετε και την εκδρομη της θεωρητικης (τα τελευταια χρονια) στην Αθηνα για να παρακολουθησει ενα θεατρικο, με θεμα ενα λογοτεχνικο κειμενο που εμπεριεχεται στην υλη των εξετασεων!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους καθηγητές σας που έχουν τέτοιες ιδέες και τις υλοποιούν.

Συμμαθητής σας ...προπροπαρελθόντων ετών!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Ανώνυμε: θα σου συνιστούσαμε να πάρεις ...μεταγραφή. Είσαι ευπρόσδεκτη

@HnH: δημνοσιεύουμε ότι φτάνει στ' αυτιά μας, ότι μας στέλλουν. Δυστυχώς

@Ανώνυμε: έχουμε και ....καλύτερους :-)

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ενα έχω να πω:"είναι πολύ ωραία όλα αυτά που γινόνται πραγματικότητα στο σχολείο μας διότι λίγοι πιστεύω οτι έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε τετοιές εκπαιδευτικές εκδρομές.ευτυχώς ήμασταν και εμείς σ'αυτούς τουσ λίγους!ευχαριστούμε πάρα πολύ τους καθηγητές που μας βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της εκδρομής!!"

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.