Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Παρατηρώντας τον ουρανό, το Ήλιο, το ...παρελθόν (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επισκεφθήκαμε το Αστεροσκοπείο Λάρισας "ΑΡΙΣΤΕΥΣ" στη Γιάννουλη, 5 km βορειοδυτικά από την πόλη της Λάρισας. Όλη η Β' τάξη του σχολείου μας και όχι μόνο οι μαθητές που επέλεξαν το μάθημα "Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής", ανά τμήματα, είχαν την ευκαρία να επισκεφθούν το χώρο, να ενημερωθούν από τον αρμόδιο φυσικό κο Γιάννη Χουινάβα για τις δραστηριότητες του αστεροσκοπίου και τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει, να ξεναγηθούν στους χώρους και να απολαύσουν το θέαμα ρίχνοντας κυριολεκτικά μια ματιά στο ...παρελθόν.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα
2 σχόλια:

HnH είπε...

Συγχαρητηρια, ωραια δραστηριοτητα και ειναι απο τις επισκεψεις που "μενουν" στα παιδια!!

ωραιες και οι φωτογραφιες :))

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@ΗnH: ευχαριστούμε

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.