Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Η θεατρική ομάδα του 2ου ετοιμάζεται να ...ξαναχτυπήσει! (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Το αντιγράφουμε (...δυστυχώς!!) από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας


H θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου «συναντά» τον Λ. ΛαζόπουλοΟι πρόβες που ξεκίνησαν από το Νοέμβρη φτάνουν στο τέλος τους και η θεατρική ομάδα του σχολείου μας αναζητά…παπούτσια και χαμένα όνειρα στη σατιρική κωμωδία του Λ. Λαζόπουλου «Η Κυριακή των παπουτσιών».


Η ελληνική μικροαστική καθημερινότητα ζωντανεύει στον ακάλυπτο κάποιων πολυκατοικιών του αθηναϊκού κέντρου με γέλιο και συγκίνηση, έτσι, όπως μοναδικά γνωρίζει να κάνει ο συμπολίτης μας συγγραφέας.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου στη Νεάπολη στις 18.30, με είσοδο ελεύθερη για όλους.


Η ομάδα αποτελείται από τους: Βασίλη Σφυρή, Χρήστο Τσικρίκα, Μαρία Τσιώτα, Βάσω Λαχανά, Αγγελική Φλώρου, Μαρία Φιτσοπούλου, Γιώργο Μπούντα, Κωνσταντίνα Μπαρλαγιάννη, Κώστα Ζιούλη, Μαριάννα Χρήστου, Θεόφιλο Τσιάλτα, Βασίλη Δέλλα και Βασίλη Τουραλιά.


Χορογραφείται από τη Φαίη Σούκου και συντονίζεται από την καθηγήτριά τους Κλαίρη Βαλσαμοπούλου.


ΥΓ. Έγραψαν για μας: Πεταμένα παπούτσια και χαμένα όνειρα! από την ...Artfools

2 σχόλια:

A λ ς είπε...

Καλη επιτυχια στα μικρα ταλεντα!
Καλη επιτυχια κυρια Κλαιρη:)ΗnH

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Αλς: μα φυσικά

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.