Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Η Γ' θεωρητική ...ψηλαφίζει τ' αρχαία

Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ' τάξης, στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων και ενημερώσεων, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας που στεγάζεται σε μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί) και το Αρχαίο Θέατρο Α' της πόλης και ξεναγήθηκαν επί τόπου από αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λάρισας.
Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές-φιλόλογοι: Οικονόμου Μαρία, Μότσια Βαλεντίνη, Χάρης Φτάκας και Σχίζας Χρήστος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δύο επισκέψεις. Όλο το φωτογραφικό υλικό βρίσκεται στο ηλεκτρονικό λεύκωμα του ιστολογίου, με ένα κλικ!


Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Μερικά από τα εκθέματα του Μουσείου
Στο Αρχαίο Θέατρο Α'

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία


5 σχόλια:

A λ ς είπε...

να και κατι για τη θεωρητικη!!!!!! :) ωραιοι!!

A λ ς είπε...

να και κατι για τη θεωρητικη!!!!!! :) ωραιοι!!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Αλς: γιατί νόμοζες πως θα τους αφήναμε παραπονεμένους;

Θεό7δωρος είπε...

Μπράβο στους καθηγητές και στους μαθητές της Θεωρητικής!

Και εγω του Χρόνου , θεωρητικη κατευθυνση θα ακολουθησω!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Θεό7δωρε: Καλή τύχη σου ευχόμαστε

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.