Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Κε Διευθυντά

Κάποιοι μιλούν για το "Σχολείο του 21ου αιώνα", άλλοι για το "Έξυπνο Σχολείο" και τελευταία για το "Ανοιχτό Σχολείο". Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Προτιμώ -και προτείνω- την επάνοδο στο "Σκοταδιστικό Σχολείο", στο "Αυταρχικό Σχολείο", στο "Συντηρητικό Σχολείο", στο "Παλιομοδίτικο Σχολείο", στο "Καθηγητοκεντρικό Σχολείο". Διά τούτο, προτείνω άμεσα την -ελεγχόμενη- έκδοση ...Κάρτα Μέλους για την είσοδο σε αυτό, την τοποθέτηση ...κάμερας βιντεοσκόπησης των σε αυτό δρώμενων και την τοποθέτηση στα παράθυρα ...φιμέ τζαμιών!

Διατελώ

μ@θητής ...προπροπαρελθόντων ετών

5 σχόλια:

Θεό7δωρος είπε...

ωραλιο σχολείο!

A λ ς είπε...

Εγω λεω να παρουμε τα ροπαλα και να γυρισουμε στις σπηλιες... Δε'ν' κακο....!!!:D
παντως οπως και να γινει εμεις θα το αγαπαμε οποτε δεν ξεφορτωνεστε ευκολα τα παιδια...κριιιιμαααα....

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@θεό7δωρε: Κατ' αρχάς καλώς όρισες στο φτωχικό μας. Κατά δεύτερον, χιούμορ κάνουμε, σάτιρα βγάζουμε (ή προσπαθούμε) και λίγη πίκρα. Κατά τα άλλα, καλά πάμε. Ρώτα και τον ...από κάτω, κάτι ξέρει!

@Αλς: Μπαααα, κρύο θα κάνει και ύστερα καλομαθημένοι είμαστε. Δε θ' αντέξουμε ούτε λεπτό. Εδώωωωω θα μείνω, δεν πάω πουθενά. Δεν εγκαταλείπουμε το 2ο!!!

A λ ς είπε...

ωχχχχχχ..............
(το χιουμορακι που λεγαμε :D)

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Αλς: αυτό ποτέ δε μας λείπει. Ευτυχώς!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.