Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Χάριν Παιδε(ι)ας 12

"Αυξάνεται το όριο κάθε είδους απουσιών κατά 30%" ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Καλό!!!!!ακούγεται. Επειδή όμως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν "έχουν σάλιο", κατά την εκτίμηση άλλου υπουργού, μήπως το υπουργείο μετά και από αυτή την απόφαση πρέπει να καταβάλλει στα ταμεία ζεστά- ζεστά 5.400.000 ευρόπουλα αμέσως; (Μ' έναν πρόχειρο υπολογισμό: 90.000 μαθητές- υποψήφιοι, τρεις τουλάχιστον επισκέψεις σε γιατρό για τα (ψευτο)δικαιολογητικά απουσιών, 20 τουλάχιστον ευρώ η επίσκεψη).
Κι αφού τα καταβάλλει ας μας πει κι εμας κάποιος από εκεί ψηλά ποιος είναι αυτός ο ιός που χτυπάει τα ελληνόπουλα αμέσως μετά το Πάσχα, γιατί ο ιατρικός κόσμος και οι φαρμακοβιομηχανίες σηκώνουν ψηλά τα χέρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.