Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Κυριακή των παπουτσιών": έγραψαν για μας (3/3)

Artfools

«Η Κυριακή των παπουτσιών», από τη θεατρική ομάδα 2ου λυκείου, By Argiris • March 29, 2010
Γράφει ο συνεργάτης μας, Γιουρούκης Αργύρης.

Η θεατρική ομάδα του 2ου λυκείου Λάρισας παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράσταση «Η Κυριακή των παπουτσιών», τη σατιρική κωμωδία του Λάκη Λαζόπουλου, το Σάββατο 27 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του 6ου λυκείου.
Οι συντελεστές της παράστασης: Πρωταγωνιστές : Βασίλης Σφυρής, Χρήστος Τσικρίκας, Μαρία Τσιώτα, Βάσω Λαχανά, Μαριάννα Χρήστου, Κωνσταντίνα Μπαρλαγιάννη, Κώστας Ζιούλης, Αγγελική Φλώρου....Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μέσα από την «ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ», H θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου συναντά τον Λάκη Λαζόπουλο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

H θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Λάρισας αναζητά... παπούτσια και χαμένα όνειρα στη σατιρική κωμωδία του Λ. Λαζόπουλου «Η Κυριακή των παπουτσιών». Η ελληνική μικροαστική καθημερινότητα ζωντανεύει στον ακάλυπτο κάποιων πολυκατοικιών του αθηναϊκού κέντρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.