Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

"Παγκοσμια ημερα περιβαλλοντος..."

Με μεγάλη καθυστέρηση ανεβάζουμε τούτην εδώ την ανάρτηση, την οποίαν έστειλε η συνεργάτιδά μας EiRiNi. Η καθυστέρηση οφείλεται σε μας, τους διαχειριστές του παρόντος ιστολογίου.

"Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος...

Πολλοί αντιδράνε και λένε ότι το περιβάλλον δε γιορτάζει μια μέρα μόνο... Δεν αξίζει δηλαδή, να είμαστε προσεκτικοί για μια μέρα κι ύστερα να κάνουμε τα... "στραβά" μάτια...

Αν κοιτάξετε γύρω σας θα διαπιστώσετε ότι με απλές μικρές κινήσεις μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής του κόσμου μας...
Μην αποφεύγετε να πάρετε την ευθύνη... Μην κλείνετε τα μάτια μπροστά στα προβλήματα... Εμείς οι νέοι μπορούμε να μάθουμε από μικροί να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον.
Για παράδειγμα, είναι τόσο εύκολο να πετάμε τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων και όχι στο δρόμο. Και με λίγη παραπάνω θέληση, μπορούμε να ανακυκλώνουμε όσα από τα απορρίμματά μας είναι ανακυκλώσιμα...
Έπειτα, τώρα που οι επισκέψεις μας στις παραλίες είναι πιο συχνές, καλό θα ήταν να τις προστατεύουμε και να μη μολύνουμε τη θάλασσα για το δικό μας καλό αλλά και για όσα είδη φιλοξενούνται στα νερά της...
Τέλος, η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας μπορεί να φανεί καταστροφική... Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν όλα τα φώτα και οι ηλεκτρονικές συσκευές αναμμένες χωρίς κανέναν λόγο, ειδικά όταν δεν είμαστε στο σπίτι.

Κινήσεις απλές, χωρίς καμία δυσκολία... Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι "το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας".

Φυσικά, οι υπερβολικές αντιδράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι επίσης, επιθυμητές..!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα από ό,τι τα κατάφεραν οι δικοί μας...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.