Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

...οδηγός εργασίας

Χαίρετε, χαίρετε. Η καλοκαιρινή ραστώνη κανονικά θάπρεπε να έχει τλειώσει αλλά εμείς ακόμα τεμπελιάζουμε –δηλ. εγώ και οι συνεργάτες μου. Φυσικά όχι όλοι, γιατί η E i r i n i είναι πάντα εδώ, έτοιμη για νέες δημοσιεύσεις, νέες ανταποκρίσεις. Μας ξύπνησε από το λήθαργο, στέλλοντάς μας ένα κείμενο για ανάρτηση. Φυσικά το θέμα της είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και κάποιες …οδηγίες, «οδηγό εργασίας» τον ονομάζει και εύχεται και ελπίζει …κανείς να μην τον εφαρμόσει. Κι επειδή …school is cool !!! διατείνεται ο άλλος συνεργάτης μας nickpet, καλό ξεκίνημα σε όλους & όλες!!!

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε μετά τεμπελιάς μα και γέλιου... Εύχομαι όλοι οι μαθητές να έχουν μια όμορφη χρονιά, να αποκομίσουν από αυτήν τα πιο χρήσιμα στοιχεία τόσο σε γνώσεις όσο και σε αξίες για να πορευτούν αργότερα στη ζωή τους με λιγότερες δυσκολίες. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , κυρίως, στους μαθητές της Γ' λυκείου. Μην αφήσετε οι τελικές εξετάσεις να σας στερήσουν τη χαρά του να είσαι μαθητής στην τελευταία τάξη.
Καλή χρονιά και στους καθηγητές. Καλό θα ήταν να δώσετε όσα περισσότερα εφόδια μπορείτε στους μαθητές σας, που αν και πολλές φορές δεν το δείχνουν σας έχουν ανάγκη.
Καλή φοιτητική ζωή στους Απόφοιτους!!

Και αφού τελειώσαμε με τις ευχές, δείτε έναν χιουμοριστικό οδηγό εργασίας που ελπίζω να μην τον εφαρμόζει ή εφαρμόσει κανείς...!:))

"Όλοι εργαζόμαστε ή θα εργαστούμε κάποια στιγμή στην ζωή μας. Το θέμα είναι να πετύχουμε επαγγελματικά, να κερδίσουμε τον σεβασμό των συναδέλφων μας, αλλά και των από πάνω. Φυσικά αυτό απαιτεί σκληρή δουλεία, κούραση και μειωμένο ελεύθερο χρόνο.
Ε!.. όχι πάντα. Αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τους παρακάτω κανόνες για μια σίγουρη επιτυχία.

Κανόνας 1ος

Περπατάτε γρήγορα στους διαδρόμους της εταιρείας και φροντίζετε πάντα να κρατάτε στα χέρια σας χαρτιά. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν τα κοιτάτε ξεφυσώντας και λέγοντας φράσεις του τύπου: «το πέτυχα επιτέλους...», «μια εβδομάδα ξενύχτια δεν πήγαν χαμένα». Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να σας έβλεπαν να τα στοιβάζετε στο πορτ μπαγκάζ φεύγοντας αργά το βράδυ.

Κανόνας 2ος

Με ανοιχτή πάντα την πόρτα του γραφείου σας φροντίζετε να σας βλέπουν όσο γίνεται περισσότεροι να χτυπάτε τα πλήκτρα του υπολογιστή σας και να κοιτάζετε με ένα παγωμένο βλέμμα την οθόνη. Μερικά επίσης επιφωνήματα του τύπου «Yes!!» και κάποια «high fives» με τον εαυτό σας δεν θα ήταν άσχημα!

Κανόνας 3ος

Προς θεού ποτέ, μα ποτέ, μην τακτοποιείτε το γραφείο σας. Τακτικό γραφείο σημαίνει άνθρωπος με ελεύθερο χρόνο στη διάθεση του και δεν θέλουμε να σκεφτούν κάτι τέτοιο οι από πάνω, έτσι δεν είναι; Αν σας λείπουν χαρτιά για να το γεμίσετε, μπορείτε άνετα να κάνετε νυχτερινές
επιδρομές στο καλάθι αχρήστων των συναδέλφων σας, πριν φυσικά σας δει η καθαρίστρια!

Κανόνας 4ος

Ποτέ μην απαντάτε όταν σας καλούν στο τηλέφωνο. Πάλι με ανοιχτή την πόρτα, φροντίστε όλοι να σας βλέπουν να δουλεύετε στον υπολογιστή και ταυτόχρονα να ακούτε τον τηλεφωνητή σας. Επίσης να θυμάστε πάντα να απαντήσετε σε όσους σας κάλεσαν αλλά μόνο κατά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

Κανόνας 5ος

Πάντα να δίνετε την εντύπωση ότι βιάζεστε και ότι εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να βρίσκεστε αλλού, σε ένα άλλο σημαντικότερο ραντεβού από εκείνο στο οποίο βρίσκεστε. Κοιτάζετε συχνά το ρολόι, λέγοντας ακατάληπτες φράσεις του τύπου «... εννιά παρά είκοσι...φτου! ... τα στατιστικά της συσχέτισης παραγωγής...» κ.λ.π.

Κανόνας 6ος

Φροντίστε να φεύγετε αργά το βράδυ από το γραφείο και να περνάτε μπροστά από τα γραφεία όσο περισσότερων διευθυντών μπορείτε. Όσο πιο αργά φεύγετε τόσο πιο καλά. Ούτως ή άλλως, από το να δειπνήσετε σπίτι σας με τα πεθερικά σας που θα έρθουν απόψε, καλύτερο είναι να τηλεφωνείτε ολόκληρο το απόγευμα σε παλιές σας ιστορίες, να χαζεύετε στο Διαδίκτυο και να λύνετε σταυρόλεξα.

Κανόνας 7ος

Μην ξεχνάτε γενέθλια και σημαντικές ημερομηνίες των στελεχών της εταιρείας σας. Όλοι είναι εύκολο να θυμούνται πότε είναι του Αγίου Δημητρίου, πόσοι όμως ξέρουν ότι η επέτειος γάμου του Διευθυντή Ανάπτυξης είναι στις 6 του Φλεβάρη;

Κανόνας 8ος

Φροντίστε να υπάρχουν άφθονα φιαλίδια με βιταμίνες πάνω στο γραφείο σας, σε σημείο που φυσικά να φαίνονται. Τα φιαλίδια μπορούν να συνοδεύονται με μια σεμνή αφίσα ενός γνωστού γυμναστηρίου μαζί με αυτοκόλλητα σημειώματα, όπως «82 κιλά, αύριο 80 και ρεκόρ», «90 κάμψεις» κ.λ.π.

Κανόνας 9ος

Διαβάστε προσεκτικά διάφορα εγχειρίδια υπολογιστών και Ίντερνετ, απομνημονεύστε όποια δύσκολη ή ακαταλαβίστικη λέξη βλέπετε και χρησιμοποιείτε την ανηλεώς στις συζητήσεις σας.


Αυτοί ήταν η κανόνες. Εφαρμόστε τους σωστά και θα κατακτήσετε τον κόσμο της επιτυχημένης εργασίας. "


ΥΓ:το κείμενο είναι από http://spamplaka.blogspot.com/2010/06/blog-post_7912.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.