Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Το 2ο στο Αλ Τσαντίρι

Δείτε το βιντεάκι, απολαύστε το τραγούδι και ταυτόχρονα ψάξτε στο ακροατήριο να δείτε εσάς ή γνωστούς σας. Ναι, θα δείτε μαθητές του 2ου γενικού λυκείου Λάρισας και καθηγητές τους, όταν πριν από κάποια χρόνια (το 2007) επισκέφτηκαν την Αθήνα και παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, την συγκεκριμένη παράσταση στο Αλ Τσαντίρι. Ήταν εκείνη η Γ' τάξη που έκανε το ξεκίνημα και ακολούθησαν και άλλα σχολεία ή άλλες ομάδες στο Αλ Τσαντίρι. Ήταν εκείνη η Γ' τάξη που έδωσε και ένα αναμνηστικό δώρο στον παλιό ...συμμαθητή τους Λαζόπουλο -ήταν μαθητής του 2ου λυκείου Λάρισας και αποφοίτησε από αυτό- ένα αντίγραφο από το Μητρώο μαθητών με τις βαθμολογίες του καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής του εκεί.

Το πρόχειρο πανό που έγραφε "2ο Λύκειο Λάρισας" και κρατούσαν οι μαθητές, έγινε με ένα σεντόνι που "δανείστηκαν" από το ξενοδοχείο που τους φιλοξενούσε και σπρέυ που αγοράστηκαν από μαγαζί εκεί στο Μεταξουργείο. Η βραδιά για τα παιδιά ήταν αξέχαστη και έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.

Αναμνηστική φωτογραφία με το Λάκη Λαζόπουλο, μετά το τέλος της παράστασης.Διάφορες φωτογραφίες από τα παιδιά και την παράσταση
Σε ανταπόδωση της επίσκεψή μας στο ...Τσαντίρι του, ο Λ. Λαζόπουλος επισκέφθηκε και το σχολείο μας -το σχολείο του- συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές, περιεργάστηκε τους χώρους του σχολείου του -μετά από πολλά πολλά χρόνια- και μοίρασε αυτόγραφα. Ευχαρίστησε δε τους πάντες για την αγάπη που του δείχνουν.

Μόλις έμαθαν για την άφιξή του, το προαύλιο του σχολείου μας γέμισε από μαθητές του γυμνασίου και των παρακείμενων δημοτικών σχολείων. Δεν ήσαν δε λίγοι εκείνοι που ζητούσαν επιμόνως αυτόγραφα. Το φωτοτυπικό δούλεψε και μοιράστηκαν αρκετά, όπως το παρακάτω.
Σε ανάμνηση της επίσκεψής του, ανέγραψε σε πίνακα του σχολείου μας το παρακάτω
Όλες οι φωτογραφίες βρίσκονται στο ηλεκτρονικό λεύκωμα του σχολείου, με ένα ...κλικ!

3 σχόλια:

nickpet είπε...

Έχω να δώσω μια απάντηση σε όσους παρακολούθησαν το βιντεάκι και λένε ότι "λάδωσα" τον cameraman για να παίρνει συνέχεια δικά μου πλάνα:
"Ο cameraman ...ήταν camerawoman!!!!!"

ΕiRiNi είπε...

εχω κ γω ενα τετοιο αυτογραφοοοο...
λιγο πιο βιαστικο -.-
και πιο προχειρο -.-
απο οταν ηρθε στο σχολειο!!!!

ωραια χρονια.. χασαμε και ενα 2ωρακι κατευθυνσης...χαχαχα..
ετναξει.. εκτος απο αυτο, ηταν ωραια!!!!!!!!!!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@nickpet: να υποθέσουμε ότι δε λάδωσες αλλά...φίλησες;

@EiRiNi: ναι, όντως αξιόλογη επίσκεψη

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.