Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-γιορτή για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την εκδήλωση άνοιξε μαθήτρια της Γ' τάξης, εκ μέρους του 15μελούς Συμβουλίου, διαβάζοντας ένα κείμενο με τον "προβληματισμό των παιδιών του 15μελούς για το νόημα της 17ης Νοέμβρη". Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με απαγγελίες, τραγούδια και αφηγήσεις. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από φωτογραφικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα τα οποία προβλήθηκαν με βιντεοπροβολέα

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσηςΟι αφηγητέςΗ ανάγνωση του κειμένου-προβληματισμού του 15μελούς


.
Η ...όλη εκδήλωση
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση αξίζουν συγχαρητήρια τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το μικρό χρονικό διάστημα της προετοιμασίας, όταν μάλιστα ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος για παρουσιάσεις και εκδηλώσεις. Επιτακτικοή είναι πλέον η ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για τα σχολεία της περιοχής, -ενός αμφιθεάτρου, μιας αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων- για το ανέβασμα τόσων και τόσων αξιόλογων εκδηλώσεων από τα σχολεία. Φυσικά ο χώρος υπήρχε, ήταν το αμφιθέατρο στην παλιά Παιδαγωγική Ακαδημία, ο οποίος ...καταλήφθηκε αρχικά από το ΠΕΚ και στη συνέχεια από το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να διεκδικήσουμε και εν τέλει να ...επανα-καταλάβουμε το χώρο;


Όλες οι φωτογραφίες από την εκδήλωση βρίσκονται στο ηλεκτρονικό Λεύκωμα του σχολείου, μπορείτε να τις δείτε και να τις ματαφορτώσετε με ένα ...κλικ!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περασαμε τελεια! ευχαριστουμε ολους τους διοργανωτες!

ΕiRiNi είπε...

το ξερετε οτι στο 10ο δημοτικο υπαρχει αμφιθεατρο σωστα? μεχρι να γινει καποια αλλαγη δεν μπορειτε να το δανειστειτε;; Οχι; :/

2ΓΕΛΑΡΙΣΑΣ είπε...

@Ανώνυμε: ναι, τους αξίζουν συγχαρητήρια

@EiRiNi: όχι, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.