Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Επιτυχίες στο Διαγωνισμό Euroscola

Τρεις μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό Euroscola, εργάστηκαν με επιμέλεια και ζήλο κατά το χρόνο προετοιμασίας και δύο από αυτούς προκρίθηκαν για τη β' φάση.


Πρόκειται για το Γίτσα Κωνσταντίνο του Γεώργιο, τη Δερβένη Φανή του Λαζάρου και την Παντζαρτζίδη Αγγελική του Στεφάνου, οι οποίοι συμμετείχαν στην α' φάση του διαγωνισμού έκθεσης της Β’ και Γ’ τάξης όλων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του νομού, με θέμα:

«Η συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος Euroscola του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την 17η Δεκεμβρίου 2010 στο Στρασβούργο Ημερίδα, θα συζητηθούν επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα. Στην Ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές τις χώρες –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεταξύ αυτών ο Γίτσας Κων/νος με την Παντζαρτζίδη Αγγελική, εκπρόσωποι του σχολείου μας.


Ο Σύλλογος Διαδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τους τρεις μαθητές του σχολείου μας και τους εύχεται καλή πρόοδο στη ζωή τους, η οποία είθε να είναι γεμάτη υγεία και χαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.