Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Αγώνες καλαθοσφαίρισης

Νικηφόρος ο χτεσινός αγώνας καλαθοσφαίρισης ανάμεσα στο 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας -το σχολείο μας- και το 7ο Γενικό Λύκειο Λάρισας. Ο φωτεινός πίνακας τους κλειστού Γυμναστηρίου του ΕΑΚΛ, μετά τη λήξη του αγώνα, έγραφε: 2ο Λύκειο = 58 Vs 7ο Λύκειο = 17, όπως φαίνεται και στο Φύλλο Αγώνος.


Ο αγώνας διεξάχθη την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10.30 πμ, στα πλαίσια του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Λυκείων αγοριών περιόδου 2010-11 και τον παρακολούθησαν και οι μαθητές του σχολείου μας, καθόσον είχε προγραμματιστεί περίπατος για την ίδια ημέρα.

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου μας αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές:

Βαλοδήμος Αστέριος Γ1
Γαλάνης Τάσος Β1
Γεροκώστας Νίκος Γ1
Γιώρας Θάνος Γ1
Ζιάνας Ηρακλής Β2
Ζιούλης Κώστας Γ2
Καραπάνος Λύσανδρος Γ2
Καφάσης Ζήσης Γ2
Ξίφτος Νίκος Γ4
Πανέτας Βασίλης Γ4
Παπαδούλης Νίκος Β4
Πουρέγκας Κώστας Γ5
Στεργιούλας Στέργιος Β6

Προπονητής της ομάδας είναι ο καθηγητής ΦΑ κος κος Τσακίρης Φάνης.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και στον καθηγητή-προπονητή τους, τόσο για τη συμμετοχή και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, όσον και για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα των περιόδων ήσαν: 1Α=21-04, 2Α=20-03, 3Α=06-06 και 4Α=11-04.

Σε αντίστοιχο αγώνα που διεξήχθη την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, το σχολείο μας αναδείχθηκε και πάλι νικητής, με αντίπαλο την ομάδα του 5ου Γενικού Λυκείου Λάρισας. Το αποτέλεσμα ήταν 39-24, όπως άλλωστε φαίνεται και στο Φύλλο αγώνος.
Να σημειώσουμε πως το σχολείο μας έχει παράδοση σε αγώνες καλαθοσφαίρισης τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, οπότε δε μας ξαφνιάζουν οι τόσες επιτυχίες. Παράδοση έχει και σε άλλα ομαδικά αθλήματα αλλά και ατομικά. Αυτό φανερώνει πως αρκετοί μαθητές ασχολούνται με τον αθλητισμό, παρόλο τον ασφυκτικό κλοιό που δέχονται από το σχολείο, το φροντιστήριο, τους καθηγητές, τους γονείς και εν γένει το περιβάλλον τους για ...μονόδρομη ενασχόλησή τους με τα μαθήματα. Επικροτούμε και την σκέψη του Υπουργείου για αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής γιατί και αυτοί επιτέλους κατανόησαν ότι αυτό που λείπει από τα σημερινά παιδιά είναι η άθληση και το παιχνίδι. Από τα άλλα έχουν κορεστεί και μάλλον φαίνεται να πλήττουν κιόλας!

Φάσεις-στιγμιότυπα από τον αγώνα


Η κερκίδα -δυστυχώς μόνο από το σχολείο μας- καθότι η αντίπαλη ομάδα δε διέθετε φιλάθλους
Όλες οι φωτογραφίες εκτίθενται στο ηλεκτρονικό Λεύκωμα του σχολείου και μπορείτε να τις δείτε με ένα ...κλικ!!

2 σχόλια:

nickpet είπε...

Ουάου, πολύ "ζωντανό" το ρεπορτάζ του αγώνα. Μα καλά, ποιόν είχατε για φωτογράφο;;; Αυτός πρέπει να δουλεύει τουλάχιστον για το National Geographic...

2ΓΕΛ είπε...

@nickpet: προσελήφθη επαγγελματίας ο οποίος παρακολουθεί από κοντά και έχει την αποκλειστική φωτογράφιση της ομαδάρας του 2ου. Μου διαφέυγει το όνομά του, καθότι κυκλοφορεί με ψευδώνυμο

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.