Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Από τα «ΨΥΘΙΡΙΣΤΑ» της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πως «ανοίγει το ΕΣΠΑ για υποδομές εκπαίδευσης» διάβασε στην «Ε» αναγνώστης και σημειώνει την ανάγκη να επιδιορθωθεί η αυλή του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας που φιλοξενεί γύρω στους 1.000 μαθητές, μαζί με το Γυμνάσιο.
Η κατάσταση της αυλής, τονίζει ο συμπολίτης είναι απαράδεκτη και τώρα το χειμώνα επικίνδυνη για τη σωματική υγεία των μαθητών. Μετά από κάθε νεροποντή δημιουργούνται μπάρες, τα χειμωνιάτικα βράδια το νερό στις μπάρες παγώνει, πολλές ανακατασκευές και μικροεπισκευές δημιούργησαν λακκούβες και επιφανειακές ανωμαλίες κ.ά. Σωστά επισημαίνει την κατάσταση ο αναγνώστης, μόνο τέτοια έργα δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ. Για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων αρμόδια είναι η δημοτική αρχή.

Με την ευκαιρία αυτού του δημοσιεύματος, καλό είναι να επισημάνουμε κάποια πράγματα. Το πρώτο έγγραφο της 16ης Σχολικής Επιτροπής Δ. Λάρισας -στην οποίαν υπάγονται τα δύο σχολεία- που αναφέρεται στην ανάγκη «…ανανέωσης του ασφαλτοτάπητα στον αύλειο χώρο των σχολείων μας, διότι ο παλιός ασφαλτοτάπητας έχει καταστραφεί και κρατάει νερά..», χρονολογείται από την 16η Δεκεμβρίου 1999. Ίδε κατωτέρω.Το έγγραφο απευθυνόταν προς τον Δήμαρχο Λάρισας, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει και άλλες παρεμβάσεις, άλλες επιστολές, με τελευταία την επιστολή της 8ης Δεκεμβρίου 2009 -και πάλιν της 16ης σχολ. Επιτροπής Δ. Λάρισας- προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δ. Λαρισαίων, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει «.…8. Απαιτείται η ασφαλτόστρωση του προαύλιου χώρου γιατί έχει καταστραφεί σε αρκετά σημεία από τον αυλισμό περίπου 1.100 μαθητών, με κίνδυνο τραυματισμού τους».
Ήμασταν τυχεροί που μέχρι σήμερα δεν είχαμε τραυματισμό κάποιου μαθητή. Αυτό δε συνέβη, με τις φιλότιμες προσπάθειες του βοηθητικού προσωπικού -τις καθαρίστριες των δύο σχολείων- το οποίο ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης στο έργο του και σκουπίζει, καθαρίζει και διώχνει τα νερά από τις αυλές, όποτε αυτό είναι εφικτό. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, αφού το πρόβλημα ολοένα και επιδεινώνεται.

Η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για αυτοψία. Διαπίστωσαν πέρυσι οι υπεύθυνοι ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση και την επικινδυνότητά της και φυσικά γνωρίζουν πως πρέπει να ανακατασκευαστεί ο αύλειος χώρος μιας και ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες της Σχολικής Επιτροπής που συν τοις άλλοις αδυνατεί και οικονομικά .

Ήρθε ο καιρός που θα πρέπει οι κυρίως υπεύθυνοι του Δήμου Λαρισαίων να …αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τις μηχανές .....μπροστά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μάλλον θα πρέπει να περιμένετε ...για το τέλος της επόμενης τετραετίας.
"Γραφείο "Δημάρχου"

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Ανώνυμε: να μεταφέρετε στο "Γραφείο Δημάρχου" πως θα τον ...θυμηθούμε τότε

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.