Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

"Διαβάστε κάνει καλό!!!"" Μέσα στον ατελείωτο κόσμο του διαδικτύου "πέφτω" πάνω σε ένα άρθρο σχετικό με μια έρευνα που έγινε σε μαθητές. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι επιστήμονες είναι πως όσο καλύτερες είναι οι βαθμολογίες των μαθητών τόσο πιο υγιείς είναι στη διάρκεια της ανήλικης αλλά και ενήλικης ζωής τους. Παρόμοια έρευνα έδειξε ότι ιδιαίτερα οι καλές επιδόσεις των παιδιών στο γυμνάσιο και λύκειο προοικονομούν την μετ' έπειτα καλή πορεία της υγείας τους...

"Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Πάμελα Χερντ του πανεπιστημίου Ουισκόνσιν-Μάντισον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο "Journal of Health and Social Behavior" (Περιοδικό Υγείας και Κοινωνικής Συμπεριφοράς), μελέτησαν περισσότερους από 10.000 μαθητές, που αποφοίτησαν από το σχολείο το 1957, και κατέγραψαν την πορεία της υγείας τους κατά τα επόμενα 53 χρόνια, μέχρι δηλαδή το 2010."

Σύμφωνα λοιπόν, με τα παραπάνω οι μαθητές μπορούν να εξελιχθούν σε υγιείς, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, ενήλικες..! Η αυτοπεποίθηση που ακολουθεί τις καλές επιδόσεις των μαθητών μα και η ώριμη αντίληψη που τους οδηγεί στην κατάκτηση αυτών των βαθμών έχει ευεργετική επίδραση σε αυτούς όχι μόνο στα σχολικά χρόνια αλλά ακόμη και μέχρι τη συνταξιοδότησή τους...

" "Πόσο καλά τα πάει κανείς στο σχολείο, μετράει, όχι μόνο σε πράγματα όπως η εργασία και τα εισοδήματα, αλλά και στην υγεία, όπως αποδεικνύεται πλέον", δήλωσε η Χερντ. Η ευεργετική επίδραση στην υγεία μπορεί να γίνει φανερή χρόνια ή και δεκαετίες μετά την αποφοίτηση από το σχολείο."

Οπότε όντως "school is cool" (nickpet) !!

Εάν συμφωνώ; Σαφέστατα! Πιθανό αίτιο, που προκύπτει μέσα από την έρευνα, για αυτά τα αποτελέσματα είναι ότι οι υπεύθυνοι μαθητές μετατρέπονται αργότερα και σε υπεύθυνους πολίτες και άτομα μιας κοινωνίας, οι οποίοι επιλέγουν με κριτική σκέψη και έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν το σωστό από το λαθεμένο, τόσο σχετικά με τις προσωπικές τους επιλογές όσο και με τις επιλογές που επηρεάζουν την κοινωνία ολόκληρη! Εξάλλου ας θυμηθούμε ότι όσα μαθαίνει κανείς από παιδί δύσκολα τα ξεχνάει και όποιες συμπεριφορές υιοθετεί ίσως οι συνέπειές αυτών να τον ακολουθούν για μια ζωή!!

Αξίζει νομίζω να σημειωθεί πως η έρευνα μάλλον αναφέρεται στους βαθμούς που οι μαθητές κατάφεραν να κερδίζουν από την προσπάθεια που κατέβαλαν κι από τον ζήλο που φανέρωσαν... Οπότε δεν αναφερόμαστε σε "χαρισμένες" βαθμολογίες(!)

Γι' αυτό λοιπόν... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!!!!!

πηγή: http://taneatouoropou.blogspot.com/2010/12/blog-post_1895.html

ΕiRiNi "

2 σχόλια:

nickpet είπε...

χαχα! Καλό.... c 'est moi!!!!!

EiRiNi είπε...

χεχε!!!να το κανετε γκραφιτι στο σχολειο το συνθηματακι ;)

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.