Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Ένα κατάλευκο "μάθημα"

Πέμπτη 2 η ώρα το πρωί άρχισε να χιονίζει και στη Λάρισα∙εξάλλου το είχαν προβλέψει. Τίποτε όμως δεν προμήνυε το τι θα ξημερώσει. 7 η ώρα το πρωί, όπως καθημερινά συμβαίνει, ξύπνησα για να ετοιμαστώ. Ένα περίεργο φως έξω, κοιτάω και βλέπω τα πάντα χιονισμένα. «Αν μπορείς πήγαινε νωρίς στο σχολείο να βγάλεις καμιά φωτογραφία την αυλή όπως θα είναι απάτητο το χιόνι», μου στέλλει μήνυμα ένας συνάδελφός μου. Πράγματι, 07.45 βρίσκομαι στο σχολείο και βρίσκω μαθητές να παίζουν χιονοπόλεμο. Φήμες είχαν κυκλοφορήσει πως σήμερα θα πραγματοποιούνταν κατάληψη στο σχολείο, έτσι για το έθιμο. Να όμως που το χιόνι ματαίωσε την -φημολογούμενη- κίνηση. Η αυλή ήδη είχε πατηθεί αλλά παρ’ όλ’ αυτά έβγαλα φωτογραφίες και το χώρο αλλά και τα παιδιά που έπαιζαν χιονοπόλεμο. «Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά» ανήγγειλε ο Νομάρχης -ω ποία ευτυχία- αλλά παιδιά έφταναν στην αυλή να παίξουν. Τέτοια ευκαιρία παρουσιάζεται στη Λάρισα κάθε καμπόσα χρόνια. Έπαιξαν, έτρεξαν, βράχηκαν κι έφυγαν ευχαριστημένα. Μάθημα δεν θα είχαν σήμερα, παιχνίδι έπαιξαν, τι άλλο.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες
Φυσικά δεν έλειψαν και οι σχετικές ...πόζες μπροστά στο φακό


αυτό δεν είναι ...χιονόμπαλα, αυτό είναι ...παγετώνας
η στιγμή που ο φωτογράφος δέχεται ...επίθεσηΩχ!!! Άουουουου... #$%*&@!^+&^$@.....

Και έζησαν αυτοί ...λευκά κι εμείς λευκότερα. Είθε η λευκή πραγματικότητα να διατηρηθεί και άλλο.

4 σχόλια:

nickpet είπε...

λείπει μία φωτογραφία: η επόμενη μετά την επίθεση!!!

ΕiRiNi είπε...

τι ωραιαααααααααα!!!!!!!!! χιονακιιιιιιιιιιιιιι!!!!

και τι ωραιες φωτοοοοοο!!!


(το ξερετε οτι ο συναδελφος σας σας κοροιδεψε ετσι?? ειπε εσας να πατε πιο νωρις..τςτςτς :))) )

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@nickpet: έμειναν τα ...γαλλικά τα οποία ευτυχώς δεν καταγράφηκαν στη φωτο

@EiRiNi: λες; μπααα!! αλλά τώρα που το λες

ΕiRiNi είπε...

αχαχαχαχαχαχα
κι ομως!!:D

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.