Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Αγώνων καλαθοσφαίρισης ...η συνέχεια

Η παράδοση που έχει το σχολείο μας στους αγώνες καλαθοσφαίρισης συνεχίζεται. Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010, στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Αγοριών Περιόδου 2010-11, η ομάδα μας κατήγαγε σπουδαία νίκη επί της αντίστοιχης του Γενικού Λυκείου Νίκαιας. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, όπως το αποδεικνύει και το Φύλλο Αγώνος. Το σκορ στις Περιόδους εναλλάσσονταν. Ειδικότερα, στην 1η περίοδο η ομάδα της Νίκαιας προηγήθηκε σημαντικά (03-17) έναντι της δικής μας, ενώ στη 2η περίοδο η ομάδα μας επανάκαμψε (25-12). Η 3η περίοδος ξαναβρήκε την ομάδα της Νίκαιας να προηγείται 11-16) ενώ στην καθοριστική 4η περίοδο, η ομάδας μας βρήκε το κουράγιο και επεβλήθη (17-08).

Στο τέλος του αγώνα ο φωτεινός πίνακας έγραφε 56 – 53, υπέρ του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας. Όπως έδειξαν και τα Στατιστικά του αγώνα, η ομάδα της Νίκαιας είναι μια αξιολογότατη ομάδα και αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές-πάικτες της.

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, ακολούθησε ο αγώνας με την ομάδα του Ιδιωτικού Λυκείου Μ. Ράπτου. Συναρπαστικός και αυτός ο αγώνας. Το τελικό αποτέλεσμα το αποδεικνύει. Η ομάδα μας ξεκίνησε ...κοιμισμένα, αλλά με τις κατάλληλες οδηγίες και αλλαγές, βρήκε το ρυθμό της, ...έδειξε και ...έτριξε τα δόντια στην αντίπαλη ομάδα.

Τα αποτελέσματα των Περιόδων ήσαν τα εξής:

1η : 12-6 (και όχι 6-12 όπως λανθασμένα αναγράφεται στο Φύλλο Αγώνα
2η: 18-11
3η: 11-9
4η: 8-15 αλλά ήδη το τελικό αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί.
Έτσι ο φωτεινός πίνακας έγραψε...
Έτσι, για άλλη μια φορά, η ομάδα αγοριών του σχολείου μας θα διεκδικήσει το κύπελο σε τελικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, με αντίπαλη την ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας. Σημειώνουμε από τώρα πως ο αγώνας είναι ...άνισος, καθότι η ομάδα του 4ου διαθέτει παίκτες-μαθητές οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες και είναι, ενώ οι δικοί μας μαθητές-παίκτες είναι ερασιτέχνες του αθλήματος -με την έννοια του ...εραστή της καλαθοσφαίρισης. Ελπίζουμε σε ένα θαύμα -γιορτινές μέρες που είναι- και στην επικράτησή μας επί του 4ου, αλλά ακόμα και αν ηττηθούμε, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες-μαθητές της ομάδας αλλά και στον προπονητή τους, καθηγητή Φυσικής Αγωγής κο Θεοφάνη Τσακίρη. Όπως είπαμε, ο αγώνας που θα δώσουν είναι άνισος. Αξίζει όμως να τον δώσουν!!

8 σχόλια:

Νίκος είπε...

Μπράβο σας συγχαρητήρια.Τελικά κερδίσατε ή χάσατε?Από ότι βλέπω είστε σχολείο με παράδοση στον αθλητισμό.Και εμείς ασχολούμαστε με το μπάσκετ και έχουμε πολύ καλή ομάδα κοριτσιών,αλλά γενικότερα έχουμε παντού καλές ομάδες.Τι λέτε διοργανώμουμε κανένα φιλικό το καλοκαίρι?

EiRiNi είπε...

νικ,
και απο ο,τι βλεπεις ειμαστε κ καλοι αφηγητες. Εντεινουμε την αγωνια, προσελκυουμε το ενδιαφερον του αναγνωστη κ τον κραταμε σε επαγρυπνιση.(ενδοξη λογοτεχνια χιχι).
Oποτε καταλαβαινεις η αναρτηση συνεχιζεται...

μπραβο μας, μπραβο μας κι αλλη μια φορα μπραβο αξια παιδια του 2ου :D

Νίκος είπε...

Το είδα αυτό αλλά επί της ουσίας πρόεδρε της κοινής επιτροπης 6 Γελ Καλλ. και 2 Γελ Λαρισ. δεν κανονίζεις τίποτα.Αργοπορίες δεν είναι αποδεκτές

EiRiNi είπε...

ελααα σε παρακαλω...!"μη προτρεχετω"!!

Νίκος είπε...

Μπορεί οι αρχαιοί ημών πρόγονοι να έλεγαν σπεύδε βραδέως αλλά έλεγαν επίσης το γοργόν και χάριν έχει.Συνοψίζοντας Ειρήνη τα καλό το παλικάρι πριν πεινάσει μαγειρεύει για αυτό πρέπει να αρχίσεις δουλειά.Στο λέει ο πρόεδρος της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος την Επιτροπης Κοινής Χασούρας Χρόνου Λυκείων.

EiRiNi είπε...

αχαχαχαχαχα... υπονοεις οτι εγω ειμαι προεδρος της ΕΚΧΧΛ;; γρρρρ....

ναι αλλα ο σοφος λαος λεει καθε πραμα στο καιρο του..! χιχι.. πρεπει να μιλησω με τους συνεργατες μου (γκουχου γκουχου)..

Ανώνυμος είπε...

οι δικοί μας δεν είναι α..ραστές είναι ε...ραστές της καλαθοσφαίρισης που θα πει ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ με το άθλημα κι όχι με τους (τάχα μου)σχολικούς αγώνες

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Νίκος: Ναι, όντως έχουμε παράδοση. Σημειώνουμε δε με σαφήνεια πως είμαστε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΟΜΑΔΑ!!

@Eirini: έστω και από ...σπόντα, τα καταφέρνουμε. Είμαστε και μετριόφρονες

@Νίκος: ωραία ιδέα, ας την καλλιεργήσουμε

@Ανώνυμε: ορθώς ελάλησας (και το α- σε ε- μετέτρεψα)

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.