Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Χάριν Παιδ(ε)ιάς

Άκουγα σήμερα το πρωί, (Σάββατο 23-1-11), στη ΝΕΤ την κα Διαμαντοπούλου να δηλώνει, υπεραμυνόμενη των προθέσεών της για τη συνένωση σχολείων: "ιδανικό είναι το σχολείο που έχει 200 ως 250 μαθητές!"

Κι αναρωτιέμαι ακόμα αν εμείς που κοντεύουμε τους 500 είμαστε σχολείο;

6 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

ειμαστε φαινομενο...

nickpet είπε...

θα διασπαστεί το Σχολείο μας: Το μισό θα λέγεται "2ο Λύκειο" και το άλλο μισό "Δυόμισυ Λύκειο", μιας και το "3ο Λύκειο" υπάρχει ήδη....

Νίκος είπε...

Παίρνοντας υπόψη την "αγαπημενη" μου υπουργό θεωρώ ότι δεν είστε καν σχόλείο.500 μαθητές!!?!Για το υπουργείο σχολείο είναι μόνο αυτό με 1000 και πλέον μαθητές.Πότε θα γίνουμε επιτέλους Ινδία?Ας προοδεύσουμε λίγο.Πρέπει να φέρουμε κανα Ινδό δάσκαλο να μας οργανώσει.Τριτικοσμική Ελλάδα,ούτε Ινδία δεν μπορεί να γίνει.Τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ......!!!!!!

photos.loukas είπε...

200-250 είπε; Άρα, μπορούμε να ερχόμαστε ...εκ περιτροπής. Αλλά και η ιδέα του nickpet καλή ακούγεται

Ειρήνη είπε...

αχαχαχα δυομισυ!!!!
"εσυ απο ποιο σχολειο αποφοιτησες;"
"απο το 2ο"
"α! εγώ από το άλλο μισό"χαχαχαχα

νικοοο,
εσεις ειστε 200 ή λιγοτερα??

Νίκος είπε...

Εμείς είμαστε 350 "παιδιά" και είμαστε από τα μεγαλύτερα σχολεία της περιοχής.Άρα θα αναμορφωθούμε.Το τραγικό είναι ότι θα μας αναμορφώσουν αμόρφωτοι.Αλί και τρισαλί εκεί που έχουμε καταντήσει.

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.