Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές στο εσωτερικό του σχολείου

Κάτι γίνεται -και πάλιν- φέτος στο σχολείο μας. Αυλές πρασινίζουν, αλλά δυστυχώς δεν ασφαλτοστρώνονται για την ασφάλεια των μαθητών μας, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και αιτήσεις μας προς τους αρμόδιους (κα κα Δημοτική Αρχή και συναρμόδιοι, τ’ ακούτε;), αίθουσες ειδικού ενδιαφέροντος διαμορφώνονται (ίδε κατωτέρω αποθήκη βιβλίων, Βιβλιοθήκη-αίθουσα Πολυμέσων και οσονούπω και Διαδραστικού Πίνακα, καθώς και Εργαστήριο Χημείας -ελέω ….…και χημικών), διάδρομοι και χώροι υποδοχής αναβαθμίζονται (πχ. Αίθουσα ...Τροπαίων, αναμείνατε στο ακουστικό, οσονούπω ολοκληρώνονται οι σχετικές αλλαγές) και άλλα πολλά σχεδιάζονται, προγραμματίζονται και υλοποιούνται. Όλα αυτά αποσκοπούν στην αναβάθμιση του χώρου, για καλύτερη ποιότητα και συνθήκες μάθησης και εργασίας, με το μικρότερο δυνατό κόστος, με προσωπική εργασία (κε Δ/ντά μ’ ακούς; Αν ναι, τότε …Μνήσθητί μου Κύριε, όταν έλθεις εν τη Βασιλεία Σου… ξέρεις Εσύ!!), με κέφι, με ζωντάνια. Καθηγητές συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια, μαθητές συνδράμουν, καθότι το γήρας (των πρώτων) ουκ έρχεται μόνον!!

Μικρά δείγματα από αυτές τις εργασίες μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Ήδη, στην προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε και με φωτογραφικό υλικό, για την προσπάθεια θαμνοφύτευσης. Oι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν, να τα καταφέρουν να βγάλουν το πρώτο καλοκαίρι και μετά βλέπουμε.

Σήμερα θα σας δείξουμε δείγμα φωτογραφιών από την Αίθουσα Πολυμέσων, η οποία αναμορφώθηκε. Μεταφέρθηκαν σχολικά βιβλία σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα-αποθήκη, οπότε αποσυμφορήθηκε ο χώρος- βάφτηκε, μπήκαν καινούριες κουρτίνες, τοποθετήθηκε Η/Υ με σύνδεση στο διαδίκτυο και ενισχύθηκε με βιντεοπροβολέα, τακτοποιήθηκε η τηλεόραση μαζί με βίντεο και dvd-player και ήδη διατίθεται στους καθηγητές-μαθητές. Οσονούπω εγκαθίσταται ο Διαδραστικός Πίνακας και ταξινομούνται τα βιβλία της βιβλιοθήκης.

Αποθήκη σχολικών βιβλίων
στο ισόγειο, δίπλα από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.
Το Εργαστήριο Χημείας αναμορφώνεται ολοκληρωτικά. Εγκαταστάθηκε σύστημα Απαγωγού Αερίων (με προσωπική εργασία από έναν εκλεκτό συνάδελφο, τέως υπεύθυνο ΕΚΦΕ Λάρισας και προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα, τον κο Χόρτη Σπύρο, τον οποίον ευχαριστούμε θερμώς), τακτοποιήθηκαν τα αντιδραστήρια σε ράφια στις ντουλάπες, αφού έγινε κατηγοριοποίηση και καταγραφή, έγινε αρίθμηση των ντουλαπιών, στρώθηκαν θρανία και καρέκλες υπό τη μορφή πάγκων εργασίας, τοποθετήθηκε καλώδιο για το διαδίκτυο και είναι έτοιμο να παραδοθεί ολοκληρωμένο, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των καθηγητών Χημείας του σχολείου μας, κων Ζιούλη Λεωνίδα και Μάρη Ηλία.
Στο χωλ του 1ου ορόφου ετοιμάζεται να εγκατασταθεί έκθεση Τροπαίων και αναμνηστικών, κυρίως από τα Σχολικά Πρωταθλήματα των ομάδων μας, αλλά και τις συμμετοχές μαθητών μας σε Καλλιτεχνικούς Αγώνες, με τη φροντίδα και επίβλεψη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, των κων Ζέρβα Κων/νου και Τσακίρη Θεοφάνη.
Οι φωτογραφίες που κοσμούσαν τους τοίχους και αφορούσαν εκδρομές ή δραστηριότητες του σχολείου -από συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθηλώθηκαν, θα σαρωθούν, θα γίνουν ηλεκτρονικές και θα αναρτηθούν στο Ηλεκτρονικό Λεύκωμα (κλικ) του σχολείου για να έχουν όλοι ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτό.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολλά "αρέσκω" σε όλους σας, καλοί μας καθηγητές!

Ειρήνη είπε...

ουαου!! μπραβο μπραβο... επιτρεψτε μου να πω επιτελους!!!!!!!!

το σχολειακι μας ομορφαινει !!:))
ανυπομονώ να τα δω απο κοντα!!

Νίκος είπε...

Δεν έχετε υπολογιστές στο εργαστήριο?Έχετε αίθουσα τροπαίων?Εμείς πάντως έχω πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα καλά χημείο,βιβλιοθήκη με βιβλία που έχουν φέρει μαθητές και καθηγητές,γιατί σύμφωνα με το υπουργείο ο χώρος που προοριζώταν για βιβλιοθήκη δεν ήταν ο κατάλληλος και έτσι δεν υπήρξες ουδεμία βοήθεια.....Έχουμε επίσης αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,καθώς και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής.Ενημερώνω πάντως για αποφυγή παρεξηγήσεων,δεν κάνω διαφήμιση σας δείχνω τι να ζητήσετε/διεκδικήσετε και πως θα κάνετε "δύσκολη" τη ζωή κάποιων ατυχών συμπολιτών μας όπως του διευθυντή σας για παράδειγμα.

Ειρήνη είπε...

και καλα νικο???αχαχα
και υπολογιστες εχουμε (εννοειται καλε ποιος δεν εχει???) αυτη η αιθουσα που βλεπεις ηταν καποτε βιβλιοθηκη κ καλα, κ επισης εκει μας ενημερωναν ειδικοι (ανα τμηματα) για διαφορα θεματα (για το aids για πχ που θυμαμαι) ή βλεπαμε καμια παρουσιαση (φυσικης συνηθως) οταν τα εργαστηρια ηταν.. πιασμενα(ειπαμε για τον αριθμο παιδιων πιο κατω).
Παντως για τη βιβλιοθηκη εχεις δικιο, θα μπορουσαν ανετα να συμβαλουν οι μαθητες περισσοτερο...


Επισης να ρωτησω 2ο ΓΕΛ?? αυτο που λετε εργαστηρι χημειας εμεις γιατι το λεγαμε φυσικης;(στον 2ο δεν ειναι?) αλλαξε?? και το Χημειο πώς λεγεται (του 1ου οροφου); εργαστηριο φυσικης;

Ειρήνη είπε...

σημ:απαπααααα... πώς μιλάς για το διευθυντη μας νικο;;;τς τς τς :) (σε πληροφορω οτι π.δ (προ σημερινου διευθυντη τα πραγματα ηταν... αχαρακτηριστα...)
Προσωπικη παντα αποψη, εχουμε ελευθερια λογου εξαλλου...!

Νίκος είπε...

Μα δεν τον πρόσβαλλα και καθόλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Απλώς έκανα την απλή μια διαπίστωση ή πρόταση μέσα σε λογικά όρια πάντα.Μην του ζητήσουνε του ανθρώπου και καμιά πισίνα(αν θέλετε πάντως η Περιβαλλοντική ομάδα 6 Λυκείου εκτός από το να σκάβει τάφους και να ανοίγει λάκκους επεκτείνεται ταχύτατα και στο χώρο της πισίνας.Σε περίπου 3 ώρες έχετε ένα μεγάλο λάκκο ενώ με λίγο χρόνο ακόμα θα έχετε και τσιμέντο,όλα σε αυτά σε προνομιακές τιμές.Τρέξτε να προλάβετε.Δεν γίνονται δεκτές επιταγές,μόνο μετρητά.Τα εργαλεία και τα υλικά τα προσφέρει ο πελάτης).Ελπίζω να μας προτιμήσετε!!

Ειρήνη είπε...

μπααα μωρε λακους.. σκαβουμε κ μονοι μας..χαχαχαχαχαχα

Νίκος είπε...

Όχι όμως τόσους καλούς όσο εμείς!!!Οι φωτογραφίες των προσπαθειών μας αναμένουν τη δημοσίευση τους.Θα δεις λοιπόν πόσο καλά τους σκάβουμε.

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

Στον 1ο όροφο, υπάρχει ένα εργαστήριο Φ(υσικών) Ε(πιστημών) και Εργαστήριο Πληροφορικής. Στο 2ο όροφο, εργαστήριο Χημείας και Αίθουσα Πολυμέσων-Βιβλιοθήκη.
Προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε τους χώρους, είμαστε πολλοί και οι χώροι λίγοι. Θα τα καταφέρουμε στο τέλος

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.