Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Η Πρώτη εκ των ...Πρώτων

Με αρκετή καθυστέρηση ήρθε αυτή η ανάρτηση, αλλά έστω αργά παρά ποτέ. Αφορμή μου έδωσε μια φωτογραφία -ξεχασμένη σε κάποια βιβλιοθήκη- και η προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα χώρο στον οποίο θα εκθέτουμε τρόπαια από σχολικούς αγώνες και καλλιτεχνικές διακρίσεις. Η φωτογραφία αυτή, αξίζει να μπει σε περίοπτη θέση -και θα μπει- καθότι αναφέρεται στη βράβευση μαθήτριας του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, του σχολείου μας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με άλλους μαθητές και μαθήτριες των άλλων περιφερειών της χώρας μας. Δε θα ...μαλώσουμε για το αν με τη βράβευση αυτή τιμάμαι το σχολείο μας ή το φροντιστήριο στο οποίο παρακολουθούσε τα μαθήματά της, γιατί η βράβευση αφορά την ίδια τη μαθήτρια -και σημερινή φοιτήτρια Χρηστάκη Σοφία του Αθανασίου και της Καλλιόπης το γένος Μπανιά, ένα όνομα ...χίλια εύγε. Εύγε και στους γονείς της, που γέννησαν και διαπαιδαγώγησαν έναν τέτοιο χαρακτήρα. Εύγε και στους δασκάλους της, ένθεν κακείθεν, που βοήθησαν στην προσπάθειά της για εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο. Μα το πιο μεγάλο και θερμό Εύγε, ανήκει στη Σοφία, γιατί με την προσπάθεια, τη φιλοτιμία, το ήθος και την ευγένεια, πέτυχε το σκοπό της, δικαίωσε τους πάντες που "επένδυσαν" σ' αυτήν. Γνωρίζω ό,τι η πρωτιά δεν ήταν αυτοσκοπός της ζωής της, προέκυψε όμως λόγω της επιμέλειάς της. (Γράφω πολλά για τη Σοφία, ίσως θα έπρεπε να γράψω ακόμη περισσότερα καθώς, έτυχε να τη γνωρίσω, όχι ως μαθήτριά μου αλλά απλά ως μαθήτρια, με εντυπωσίασε και πιστεύω σ' αυτά που γράφω).

Η Σοφία
(φωτογραφία ...κλεμμένη από την προσωπική της σελίδα στο facebook)
Λίγα λόγια για τη Σοφία (ελπίζω η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Xαρακτήρα να μην έχει αντίρρηση για τούτο): γράφτηκε στο σχολείο μας τη σχολ. χρονιά 2004-2005 στη Α' τάξη και αποφοίτησε τη σχολική χρονιά 2006-2007, με Βαθμό Απολυτηρίου 19,9 Άριστα και Βαθμό Πρόσβασης 19,70. Εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθήνας και συνεχίζει τις σπουδές της εκεί..
Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Παλαιά Βουλή, την 18 Μαρτίου 2008, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιέρωσε η Eurobank, ως η «Πρώτη εκ των Πρώτων» από τα σχολεία της Θεσσαλίας..


Η Σοφία ανάμεσα στους ..."Πρώτους εκ των Πρώτων"
(δυστυχώς το μέγεθος της φωτογραφίας είναι ..απειροελάχιστο μπροστά στο μέγεθος της επιτυχίας των παιδιών)Σοφία, σου ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας, καλές σπουδές και καλή τύχη στη ζωή σου. Είθε το παράδειγμά σου να βρει κι άλλους μιμητές!

3 σχόλια:

Νίκος είπε...

Καλές σπουδές και καλή τύχη στην κοπέλα.Ας ελπίσουμε να γράψουμε και εμείς τόσο.

Ειρήνη είπε...

Λοιπον, οταν αποφοιτησε εμεις ημασταν Β λυκ. Δε φανταζεστε ποσο κουραγιο μας εδωσε αυτη η επιτυχια του σχολειου μας, σε μας που ειχαμε μπροστα μας το τελευταιο σχολικο ετος. Πολλα μπραβο !!!!
Και πολλες επιτυχιες σε ολη της τη ζωη!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Νίκος: το θέμα είναι να γράψεις περισσότερα απ' ότι θα γράψουν οι άλλοι και στο ευχόμαστε ολοψύχως

@Ειρήνη: χρειάζονται λοιπόν τέτοαι ...διεγερτικά

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.