Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Τροπαιοθήκη 2ου Λυκείου

Ένα από τα χωλ του πρώτου ορόφου, αποφασίσαμε να το διαμορφώσουμε και να τοποθετήσουμε τα κύπελα, βραβεία και μετάλλια από σχολικά πρωταθλήματα καθώς και επαίνους και τιμητικές πλακέτες από συμμετοχές του σχολείου μας σε καλλιτεχνικούς Αγώνες.
Αγοράσαμε ξύλινη βιτρίνα, επισκευάσαμε την υπάρχουσα κορνίζα, οι γυμναστές ανέλαβαν το έργο και σας το παρουσιάζουμε. Προτιθέμεθα, στο διπλανό χώρο, να δημιουργήσουμε μουσειακή έκθεση παλιών συσκευών, εργαστηρίων φυσικής και χημείας και ότι άλλο ήθελε προκύψει.

1 σχόλιο:

Νίκος είπε...

Ωραίο είναι!!!Θα προτείνω και εγώ κάτι ανάλογο!!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.