Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Χάριν Παιδ(ε)ιάς

Το ανθρώπινο είδος χρειάστηκε να κάνει αγώνες και προσπάθειες χιλιάδων χρόνων να ξεφύγει από το περιβάλλον της ζούγκλας. Στα διαλείμματα όμως και κυρίως στα παιχνίδια, δίνει και παίρνει μία και μόνη προσφώνηση.. Γιατί, άραγε ξεχνάμε ότι μακάκες ζούνε μόνο στη ζούγκλα;

9 σχόλια:

Νίκος είπε...

Νομίζω ότι το ερώτημα μπορεί να θεωρηθεί ρητορικό.Μια εξήγηση είναι πάντως ότι χρησιμοποιώντας αυτή τη λέξη και άλλες μαζί νοιώθουν ότι μεγάλωσαν,μόνο που αυτό συμβαίνει όταν γίνεσαι υπεύθυνος.Στην Ελλάδα υπεύθυνους βρίσκεις ελάχιστους άρα σαν χώρα είμαστε ανώριμη.

Ειρήνη είπε...

τα πραγματα ειναι απλα... επιζητουν την ισοτητα... τς τς τς... ανίδεη νεολαία...!

Νίκος είπε...

Σε ποίον πήγαινε αυτό το τσ τσ τσ τσ τσ τσ............ αγαπητή Ειρήνη,αντιπρόεδρε της νικηφόρας Η.Α.?Νομίζω ότι αυτό που υποστηρίχθη εξαρχής είναι το πραγματικό.Όσο για την ανίδεη νεολαία συμφωνώ σε γενικές γραμμές αγαπητή αλλά είναι χρήσιμο και σώφρων να εξετάσουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές.Αυτό αγαπητή είναι το νόημα των πραγμάτων και της καταστάσεως.(Τα κατάφερα με το επίσημο ύφος δεσποινίς Ειρήνη?)

Ειρήνη είπε...

Καθόλου αγαπητέ κύριε Νίκο.
Έχω βάσιμα επιχειρήματα ότι η σημερινή νεολαία έχει γενικώς ξεφύγει... Εκδηλώνονται συμπεριφορές που μόνο για γέλια είναι και αρκετές φορές υπερβάλει...~Το θέμα του σεβασμού ας μην το θίξουμε!
Ωστόσο μπορώ να πω ότι είστε καλά παιδιά και ευγενικά όταν το επιθυμείτε...!

Τέλος, όποιος έχει τη μύγα... που λέει ο σοφός λαός. Τουλάχιστον εδώ στην τιμημένη επάρχια, εκεί σε σας δεν ξέρω πως το λέτε...:D

Νίκος είπε...

Ά για αυτό λες!!!Είχα βάσιμες υποψίες ότι απευθυνόσουν στην αφεντιά μου.Συμφωνώ έχουμε ξεφύγει σαν γενιά.Ελπίζω όμως να αλλάξουν.Και εδώ λέμε όποιος έχει τη μύγα κτλ.Τσ τσ τσ αμέσως στην διαφορά πρωτευούσης και επαρχίας.

Ειρήνη είπε...

χμμμ... ναι σιγα τα χρονια που μας χωριζουν πια βρε νικο!!!!
αλλα βεβαια και παλι...:/

παππουδιασαμε.... παω να πλεξω τιποτα, εσυ κανε τη ζωη σου... για σας ειναι η ζωη :Ρ

Νίκος είπε...

Είστε μεγαλύτερη δεσποινίς Ειρήνη.Ξέρεις να πλέκεις?Να το κάνεις επάγγελμα.Για μας είναι ζωή ακόμα και όταν πλέκουμε.

Ειρήνη είπε...

ελα εντάξει με αποστομωσες με την τελευταια φραση! υποκλίνομαι :)

Νίκος είπε...

Όχι,όχι μην υποκλίνεσαι!!!!Στην Η.Α. είμαστε ίσοι.Τώρα που συνθηκολουγεί ο Ένοχος?Λες να τον περάσουμε και από διαστήριο για εγκλήματα πολέμου?

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.