Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Το σχολείο μας σε ...ιεραποστολή

Σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, τρία τμήματα της Β' τάξης αλλά και πρόεδροι τμημάτων της Α' τάξης, φορτωμένοι με σακούλες παντοπωλείων, αναχώρησαν από το σχολείο μας για μία ...ιεραποστολή, να προσφέρουν τρόφιμα και χρήματα στο συσσίτιο της εκκλησίας των Αγίων Σαράντα, αλλά και ρουχισμό.

Οι μαθητές σε συνεργασία με καθηγητές τους, είχαν συνεννοηθεί γι αυτή την αγαθοεργή πράξη, γι αυτό και προσκόμισαν, όσοι ήθελαν και μπορούσαν, τα σχετικά τρόφιμα (γάλα, λάδι, μακαρόνια, ρύζι κλπ) από το πρωί.

Τους συνόδευσαν οι καθηγητές: Β. Αληφακιώτης, Κ. Ζέρβας και Η. Νάρης.

Στιγμιότυπα από την ...ιεραποστολική τους αποστολή. Ευχόμαστε να βρουν και άλλους μιμητές.

3 σχόλια:

Νίκος είπε...

Μπράβο σας!!!!!!!!Και εμείς ετοιμάζουμε μια δράση για να βοηθήσουμε τους αστέγους της πόλης μας μιας και έχουν αρχίζει να αυξάνονται.Ελπίζω αυτό να γίνει κανόνας στα ελληνικά σχολεία.

Ειρήνη είπε...

μπραβο σαααας!!!!!!!!! αυτα είναι!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι νομίζουν πως με 2 σακούλες τρόφιμα θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Πλανώνται πλάνην οικτράν!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.