Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Ενημέρωση της Β' για τις Στρατιωτικές Σχολές

Ένα από τα πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαμε λάβει τον τελευταίο καιρό ήταν από την 110 ΠΜ (Πτέρυγα Μάχης) της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στη λάρισα, κατά πόσο αν ενδιαφερόμαστε να έρθει κάποιος υπεύθυνος για να ενημερώσει τους μαθητές μας σχετικά με τις στρατιωτικές σχολές, την Πολεμική Αεροπορία. Φυσικά απάντησή μας ήταν θετική. Έτσι, την Πέμπτη 14 Απριλίου, συγκεντρώθηκαν οι μαθητές της Β' τάξης στο ισόγειο, στήθηκε υπολογιστής και βιντεοπροβολέας και άρχισε η ενημέρωση.
Ο ομιλητής, αξιωματικός και παλιός απόφοιτος του σχολείου μας, καθήλωσε τους μαθητές με την ομιλία-ενημέρωσή του, απάντησε σε ερωτήσεις τους και γενικά ...δημιούργησε κλίμα υπέρ των στρατιωτικών σχολών.


Το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτές ενημερώσεις σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι πως οι "ζωντανές" ενημερώσεις από τους ίδιους τους επαγγελματίες, είναι πολύ καλύτερες απ' ό,τι από "ειδικούς" ή και "άσχετους". Περιμένουμε από τους μαθητές μας, από το 15μελές Συμβούλιο, να προτείνουν και άλλες τέτοιες ιδέες και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. Η διεύθυνση του σχολείου είναι πάντα στη διάθεσή τους και θετική.

1 σχόλιο:

Ειρήνη είπε...

πολυ καλη πρωτοβουλία...

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.