Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Σεμινάριο παροχής Α' Βοηθειών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, το οποίο παρακολούθησαν σχεδόν όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, από εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, την κα Γιώτσα Χριστίνα.

Η κα Γιώτσα αναφέρθηκε σε ποικίλα θέματα, όπως, το υλικό που θα πρέπει να έχει το σχολικό φαρμακείο, πώς αντιμετωπίζονται διάφορα περιστατικά όπως η Λιποθυμία, η Επιληψία, οι Αιμορραγίες και ποια είναι η Θέση Ανάνηψης.

Οι καθηγητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο καθώς και η Δ/νση του 2ου Λυκείου ευχαρίστησαν την κα Γιώτσα και τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας για τις πολύτιμες πληροφορίες που απεκόμισαν. Η κα Γιώτσα ανταπέδωσε τις ευχαριστίες με την ευχή να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν ΠΟΤΕ !!!1 σχόλιο:

Ειρήνη είπε...

απαραιτητο!
ειναι αυτο που οταν την παταμε εμεις οι ελληνες αναλαμβανουμε δραση. Ειναι λιγο αυτο που ΔΕΝ κανουμε (αυτο που γραφει η βιολογια της τριτης στην αρχη) το προλαμβανειν καλλιον του θεραπευειν...

τεσπα..! καλη κίνηση και θα ηταν καλη η ενημερωση να γινεται και στα παιδια (γιατι οχι, δε θυμομαστε πολλα πραγματα απο τις οδηγιες που μας εδωσαν οι ανθρωπου του Ε.Σ στο δημοτικο!)

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.