Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Γιορτή Μνήμης για το Πολυτεχνείο, 2011

Λαμπρή, λαμπρότατη η γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, για να γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου ’73. Η γιορτή μνήμης εξελίχθηκε ωραία αλλά επεφύλαξε και μία έκπληξη για το τέλος. Μετά τη λήξη της γιορτής, μουσικά σχήματα μαθητών, παρουσίασαν ένα πλούσιο και ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο συμπεριελάμβανε τραγούδια από …ελαφρά heavy metal μέχρι ελληνικά λαϊκά και ζεϊμπέκικα. Οι μαθητές-μουσικοί, για μεγάλο χρονικό διάστημα πηγαινοερχόντουσαν στο σχολείο κουβαλώντας, εκτός από τις σχολικές τους τσάντες και τα μουσικά τους όργανα, έκαναν πρόβες γι αυτή την εκδήλωση και στο τέλος, την 17η Νοεμβρίου, περί την 10η πρωινή, …τα έδωσαν όλα. Έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, χειροκρότησαν.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης για τη Μνήμη του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου διάβασε ομιλία-σκέψεις των μαθητών σχετικά με την επέτειο αλλά και τη σημερινή κατάσταση, ενώ μαθητές απήγγειλαν και διάβασαν σχετικά κείμενα, η χορωδία τραγούδησε και η ορχήστρα εκτέλεσε.
«Μεγάλοι» απόντες από το δεύτερο μέρος της γιορτής, οι καθηγητές και η πλειονότητα των μαθητών. Αυτό δε εκφράστηκε με παράπονα των μαθητών-καλλιτεχνών, τα οποία μάλιστα -παράπονα- προκάλεσαν και έντονο μεν, ευγενικό δε διάλογο-αντίλογο.


Το κοινό παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρονΗ καλλίφωνη χορωδία άδουσαΚαλλιτέχνες απί σκηνήςΗ αναμνηστικήΟ πρόεδρος του 15μελούςο χειριστής της πολυοδικής έδρας μίξης ήχουΟ Δ/ντής συγχαίρων τους διοργανωτές και συμμετέχονταςΈνας γονιός χορεύοντας ένα ζεϊμπέκικο
ΥΓ. Έντονη είναι, τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και πολλές έρευνες Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet।gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και όχι μόνον έχουν πραγματοποιηθεί και που αναδεικνύουν το πρόβλημα. Γι αυτό κι εμείς, από δω και στο εξής, θα αναρτούμε λιγοστές φωτογραφίες από τις σχολικές εκδηλώσεις, κυρίως ομαδικές. Για τις υπόλοιπες....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κρίμα που δεν δημοσιεύετε κι άλλες φωτογραφίες. Θέλουμε να βλέπουμε κι άλλες που να κάνουμε "χαβαλέ", να μην είναι τόσο στημένες οι φωτό μας. Να υποθέσω ότι κάποιος διαμαρτυρήθηκε για τη δημοσίευση των φωτογραφιών μας; Δεν πειράζει, και πάλι μια χαρά είναι!
Και πάλι ευχαριστούμε που ανεβάζετε τις γιορτές!

Νίκος είπε...

Αυτό είναι πολύ σπαστικό,να φεύγουν οι μαθητές όταν οι συμμαθητές τους προσπαθούν να δείξουν την δουλειά τους!!Είναι προσβλητικό εναντίον τους και συνδέεεται με την γενικότερη έλλειψη παιδείας!!Το γνωρίζω,δυστυχώς,και προσωπικά!!

Ειρήνη είπε...

και οι μαθητες και οι καθηγητες δε θα επρεπε να φεύγουν...! πηραμε απουσιες δηλαδη και παμε για καφε? ελεος!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Ανώνυμε: ναι, έτσι είναι όπως το φαντάστηκες. Ξέρεις, στα πλαίσια του safeinternet κλπ, καταλήξαμε να μη δημοσιεύουμε -με μεγάλη λύπη το κάνουμε- το σύνολο των φωτογραφιών. Όποια-ος τις θέλει, μπορεί σε ένα φλασάκι να σας τις αντιγράψουμε

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.