Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Πώς αποχαιρετήσαμε τους περσινούς μαθητές μας

Μια μέρα του Σεπτέμβρη, πολλές σκέψεις και μετά από πρόταση του Δ/ντή του σχολείου μας, καλέσαμε του μαθητές μας της Γ' τάξης που αποφοίτησαν το σχολικό έτος που μας πέρασε -και νυν φοιτητές ή σπουδαστές- ...έτσι για να τους ξαναδούμε από κοντά, να τους συγχαρούμε, να τους κεράσουμε και να τους ευχηθούμε καλή πρόοδο στις σπουδές και στη ζωή τους γενικότερα Καθηγήτριες μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, ετοίμασαν γλυκά, κέικ, τυροπιτάκια και άλλα πολλά, αγοράστηκαν αναψυκτικά, στρώθηκε μπουφές στο ισόγειο του σχολείου και χωρίς πολλά πολλά, ετοιμάστηκε η εκδήλωση Γύρω στη μία το μεσημέρι, άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται οι πρώτοι φοιτητές πια -όλοι δε θα μπορούσαν να εμφανιστούν καθώς είχαν περάσει σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και έλειπαν ή βρισκόντουσαν στις πόλεις όπου επέλεξαν για να φοιτήσουν Κρύα, λιγάκι η ατμόσφαιρα, αμηχανία ένθεν κακείθεν ώσπου έσπασε ο πάγος -λες και πέρασαν εκατό χρόνια από τότε που είχαμε να ξαναβρεθούμε- πηγαδάκια άρχισαν να δημιουργούνται, συζητήσεις για το πού και πώς και τι ώσπου ακούστηκε η φωνή του Δ/ντή που καλωσόριζε τα παιδιά, τους ευχήθηκε τα δέοντα και τους έριξε την ιδέα της δημιουργίας Συλλόγου Αποφοίτων 2ου Λυκείου Λάρισας, για το όφελος το δικό τους αλλά και του σχολείου Οι μεζέδες σιγά σιγά καταναλώθηκαν, βγήκαν και οι απαραίτητες φωτογραφίες, πέρασε η ώρα και οι πρώην μαθητές μας δεν έλεγαν να φύγουν Βλέπετε, μετά τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα κάποιοι είχαν καιρό να βρεθούν και η ευκαιρία τους δόθηκε τώρα. Κάποια στιγμή το μήνυμα της αποχώρησης δόθηκε και φύγαμε όλοι ανταλλάσοντας και πάλιν ευχές

Φωτοστιγμιότυπα από την εκδήλωση, μπορείτε να δείτε παρακάτω, αλλά και στο ηλεκτρονικό Λεύκωμα του Σχολείου

Άντε παιδιά, καλή πρόοδο και καλή τύχη στη ζωή σας και να μη μας ξεχνάτε!!

5 σχόλια:

Νίκος είπε...

Ωραία ιδέα!!Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε κάποια ανάλογη ιδέα!!Οφείλω να παραδεχθώ ότι μας ξεπεράσατε!!Τις χαιρετούρες μου!!

Ειρήνη είπε...

Νικο,
ειμαστε χροοοονια μπροστα.. ! ;D

ΥΓ: τωρα αληθεια, κανετε τοσες εκδηλωσεις, μια αποφοιτησης δεν κανατε?? (στο δικο μου έτος εγκαινιαστηκε η ιδες -νομιζω!-)

Νίκος είπε...

Σιγά μην είστε και αιωνες!!ΑΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ έτυχε να κάνετε κάτι που εμείς δεν κάναμε!!Εσείς δεν κάνετε άααααααααααααλλα πράγματα που κάνουμε εμείς!!!Ποιος είναι καλύτερος τώωωωωρα;;;;;;;;;ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ!!ΧΑΧΑ!!

Κάναμε τελετή αποφοίτησης μαζί με την γιορτή για την Κάτω Ιταλία!!Τότε που έβρεχε και πήρες τα σύννεφα;;;Θυμάαααααασαι;;;;;;Απλά δεν κάναμε το φθινόπωρο!!!

Ειρήνη είπε...

πφφφ.. ε το ίδιο είναι τότε...!

Νίκος είπε...

Δεν είναιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.